Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Krisen fortsætter for Netflix.

Tidligere på året meddelte verdens største streamingtjeneste, at de på globalt plan for første gang i ti år nu begynder at miste abonnenter - hvilket blandt andet fik deres aktier til at stytdykke.

Nu har analysebureauet YouGov undersøgt danskernes Netflix-vaner for Mediawatch.

Her viser det sig, at 12 procent af voksne danskere indenfor de seneste tre måneder har opsagt deres Netflix-abonnement.

Yougov har også spurgt, om de mener, de får god værdi for deres abonnementsbetaling. Blandt dem der har opsagt deres abonnement svarede 22 procent ja.

Mere opsigtsvækkende er resultatet blandt dem der stadig har abonnement. Her svarer kun 60 procent ja til, at tjenesten er pengene værd.

Generelt set ser det ifølge Berlingske ikke godt ud for både film- og musikstreamingtjenester pt.

Avisen skriver, at Netflix har måtte fyre 150 medarbejdere, ligesom Warner Bros Discovery, der ejer HBO Max og Discovery, også regner med at må skære 1.000 stillinger - knap en tredjedel - fra deres globale salgsafdeling.

Berlingske skriver videre, at det er inflationen kombineret med krigen i Ukraine og den stigende økonomiske usikkerhed, der får folk til at opsige deres forskellige abonnementer.

Hos Netflix er der dog flere store udgivelser på vej.

Senest har man for eksempel annonceret, at der kommer en ny sæson af det overraskende sydkoreanske serie-hit 'Squid Game', ligesom de om to uger har premiere på de sidste to finaleafsnit i sæson fire af den ultra populære sci-fi-drama 'Stranger Things'.

Andre læser også