Johnny Depp har været på alles læber, siden han i denne uge er vendt tilbage i filmbranchens gode selskab med sin åbning af filmfestivalen i Cannes tirsdag. En tilbagevenden, der også har delt vandene.

Og nu er et billede af Johnny Depp og den danske stjerne Mads Mikkelsen i tæt omfavnelse efter premieren blevet omtalt og kommenteret i stor stil på de sociale medier.

Mads Mikkelsen overtog som bekendt overtog rollen som troldmanden Grindewald fra Johnny Depp, efter han blev fyret fra 'Fantastiske skabninger'-filmserien på grund af rettens dom om, at han havde været voldelig over for sin ekskone Amber Heard.

For filmekspert og filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen, er det derfor heller ikke overraskende at se de to herrer i venskabelig omfavnelse, efter de sad på række over for hinanden ved Johnny Depps premiere.

»Mads Mikkelsen har egentligt altid været rimelig åben omkring, at han intet har at udsætte på Johnny Depp. Han har kun delt sin beundring for Johnny Depp som en fantastisk skuespiller, og flere gange har han faktisk også udtrykt sig lidt skeptisk over for den her cancel culture, som opstår nogle steder,« siger filmekspert Jacob Ludvigsen.

»Så det ligger ret godt i tråd med den position, han generelt har taget i forhold til debatten om Johnny Depp.«

På samme måde blev Johnny Depp også taget vel imod på Cannes Film Festival med en syv minutter lang stående klapsalve, da han med det historiske drama 'Jeanne du Barry' vendte tilbage i sin første rolle i tre år.

Men Johnny Depp skiller stadig vandene i filmbranchen, efter han de senere år har fået sit privatliv udlagt og sit ry forplumret af flere store retssager.

For mens nogle ser den 59-årige skuespiller som en ustabil hustrumishandler, så ser andre ham som frelseren fra en woke-kultur, der er gået for vidt, forklarer filmeksperten.

»Johnny Depp er ikke inde i det gode Hollywood-selskab endnu, men det er klart, at de her dage på Cannes filmfestival er en tryktest af, om verden er klar til Johnny Depp igen,« mener Jacob Ludvigsen.

»Men det har været et skridt frem og to tilbage for Johnny Depp. Nu har han en seriøs rolle i en seriøs film, hvor han er blevet modtaget som en kæmpe stjerne på en af de største filmplatforme i verden. Det er klart, at det er en faktor, der gør chancerne for hans comeback større,« forklarer filmeksperten.

Men faktisk er det ikke længere retsdramaet omkring hans voldelige forhold med ekskonen Amber Heard, der spænder mest ben for Johnny Depp.

Skuespillerparret Johnny Depp og Amber Heard blev gift i 2015 og skilt året efter. I 2018 beskyldte Amber Heard indirekte Depp for hustruvold, alkoholisme og stofmisbrug i en klumme i Washington Post. Hun nævnte ikke hans navn, men The Sun kaldte Depp for 'hustrumishandler' på forsiden. Det fik Depp til at anlægge en injuriesag mod mediet. Han endte dog med at tabe sagen, da det blev fundet beviseligt, at Depp faktisk havde været en hustrumishandler. Nu afventer han sin injuriesag mod Amber Heard for klummen, der startede det hele.
Skuespillerparret Johnny Depp og Amber Heard blev gift i 2015 og skilt året efter. I 2018 beskyldte Amber Heard indirekte Depp for hustruvold, alkoholisme og stofmisbrug i en klumme i Washington Post. Hun nævnte ikke hans navn, men The Sun kaldte Depp for 'hustrumishandler' på forsiden. Det fik Depp til at anlægge en injuriesag mod mediet. Han endte dog med at tabe sagen, da det blev fundet beviseligt, at Depp faktisk havde været en hustrumishandler. Nu afventer han sin injuriesag mod Amber Heard for klummen, der startede det hele. Foto: ROBYN BECK
Vis mere

Tværtimod har han vundet stor støtte på det, vurderer eksperten.

»Men samtidig sad han ved en pressekonference dernede på Cannes og vrøvlede derudad, og det er med til at bestyrke, at han måske ikke er helt ved sine fulde fem – og det er klart mest det, mere end retssagen, der står i vejen for hans comeback til den helt store scene,« fortæller filmredaktør Jacob Ludvigsen.

»Han skal slippe af med sit ry som en skuespiller, der lever lidt i sin egen verden, er lidt mental ustabil og ikke kan komme til tiden eller kan sine replikker. Det er det billede, han er oppe imod for at blive taget seriøst igen i Hollywood.«

Johnny Depp havde flere passionerede støtter under sin injurieretssag mod ekskonen Amber Heard.
Johnny Depp havde flere passionerede støtter under sin injurieretssag mod ekskonen Amber Heard. Foto: Craig Hudson
Vis mere

Jacob Ludvigsen har dog ikke nogen stor tiltro til, at Johnny Depp nogensinde vil kunne opnå samme opbakning og anerkendelse, som han nød som Jack Sparrow-karakteren i forbindelse med det siden afviklede arbejde med 'Pirates of the Caribbean'-filmserien.

»Lige nu skal han arbejde sig op igennem mindre projekter og ad sideveje i den uafhængige filmindustri og bevise sit værd igen. Men han sagde også i Cannes, at han ikke har brug for Hollywood længere. Så jeg tror mere på, at han får nogle mindre roller i uafhængige film eller serier, hvor han kan køre lidt på sit aparte outsiderbrand og vise, at han stadig kan levere varen,« vurderer filmeksperten.