Fredag skulle tre almindelige danskere – der alle har det til fælles, at de er diagnosticeret med kræft – have deltaget i den særlige og traditionsrige 'Knæk cancer'-udgave af 'Vild med dans'.

Men få timer inden det store show har den ene måttet melde afbud, da han helbredsmæssige situation er blevet forværret.

»Vi er meget kede af, at han ikke får mulighed for at gennemføre sin dans med Karina (Frimodt, red), for vi ved, at han ligesom os, havde set meget frem til denne aften. Vi sender de varmeste tanker til Donald og hans familie, og vil meget gerne sige Donald en stor tak for, at han havde mod på at tage danseudfordringen op i en vigtig sags tjeneste,« lyder det fra TV 2-redaktør Thomas Strøbech.

Donald La Verne Smith har bugspytkirtelkræft og har modtaget over 20 behandlinger. Der er desværre flere i vente, da behandlingen kun er livsforlængende, og den 57-årige tømrer ikke bliver helbredt, lyder det i en pressemeddelelse fra TV 2.

 Donald La Verne Smith med sin søn Christoffer.
Donald La Verne Smith med sin søn Christoffer. Foto: Privat
Vis mere

Normalt er Donald La Verne Smith dog ikke typen, der lader sygdommen spænde ben for de ting, han gerne vil opnå. Trods flere kræftdiagnoser og adskillige blodpropper og en delvis lammelse har gennemført både Copenhagen Marathon, KMD Ironman, KMD Ironman Copenhagen og Copenhagen Half Marathon på én sæson sammen med sin handicappede søn Christoffer under navnet Team Christoffer.

Selvom Donald La Verne Smith har måttet melde afbud til fredagens show, gennemføres traditionen som vanlig. I stedet vil blot to almindelige dansere, den 47-årige førtidspensionist Stine Camilla Rix og den 30-årige IT-supporter Casper Frydenlund Tørnblad gå på gulvet i Det Kongelige Teater. de skal danse med henholdsvis Martin Reichardt og Mille Funk.

Foruden de to danskere vil de fire tilbageværende 'Vild med dans'-par naturligvis også deltage. De skal ud over deres individuelle dans ud i en fælles wienervals til lyden af Nicklas Sahl, som gæster programmet.

Herudover kommer også sangerinden Jada og optræder med 'Don’t Say my Name and forget it again'.