DR-programmet 'Kontant' har i 20 år forsøgt at få skovlen under firmaer og privatpersoner, der snyder danskerne.

Det gør ikke noget godt for et firma, hvis de i tv-programmet bliver afsløret i at have beskidt mel i posen. Derfor vil flere af dem gå langt i forsøget på at undgå at komme i programmets hårde søgelys.

Det fortæller Jacob Kragelund, der har været vært på Kontant siden 2019, i et interview med fagbladet Journalisten.

Her fortæller han om en nylig episode, hvor redaktionen var i gang med at undersøge en virksomhed, der angivelig fuskede med isolering af bygninger.

Undervejs i researchen får Jacob Kragelund en mail fra ejeren af firmaet, hvor han med en noget alternativ metode forsøgte at undgå at medvirke i programmet.

»Hvis du undlader at tage mit firma med, vil jeg tilbyde 500.000 kroner. Om det er til DR eller til dig privat, er helt op til dig. Jeg håber at høre fra dig,« stod der blandt andet i mailen.

Til Journalisten fortæller han, at han blev meget overrasket over den meget direkte mail.

»Da jeg fik mailen, tænkte jeg, at det var lige godt satans. Der skød han godt nok sig selv i foden. Hvordan skulle det på nogen måde lykkes mig at snige ham ud af et program, hvor han fylder halvdelen?« spørger Jacob Kragelund retorisk til Journalisten.

Til mediet fortæller Jakob Kragelund, at han slet ikke overvejede at tage imod pengene. Dels fordi han ikke havde lyst, og dels fordi han på ingen måde ville kunne slippe af sted med det.

I stedet for at tage imod tilbuddet endte 'Kontant'-værten med at læse mailen fra virksomhedsejeren op i slutningen af udsendelsen.