En kommende og længe ventet storfilm med Mads Mikkelsen i skurkerollen er angiveligt så dårlig, at der skal bruges uger på at skyde flere af filmens scener om.

Det afslører interne kilder, som kalder den både 'sløj' og 'uegnet til udgivelse' efter at have set første version. Det skriver The Wall Street Journal.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til et filmhit, da filmselskabet Lions Gate skaffede sig filmrettighedernde til Patrick Ness' trilogi 'Chaos Walking' i 2011, der som ungdomsroman med et post-apokalyptisk tema rider på en bølge af kæmpesucceser som 'Hunger Games', 'Twilight' og 'Divergent'.

Men allerede i 2013 kom der grus i maskineriet, da instruktøren Robert Zemeckis pludselig fik en rolle som producer i stedet, og man fandt først i 2016 en ny instruktør.

Tom Holland og Daisy Ridley er på rollelisten til den kommende 'Chaos Walking'
Tom Holland og Daisy Ridley er på rollelisten til den kommende 'Chaos Walking' Foto: Angela Weiss og Tolga Akmen
Vis mere

Samme år blev Spider-Man-stjernen Tom Holland, popsangeren Nick Jonas og Star Wars-hovedrolleindehaveren Daisy Ridley annonceret som værende på rollelisten sammen med vores egen Mads Mikkelsen, der igen får en skurkerolle. Og så kunne optagelserne endelig gå i gang frem mod premieredatoen i marts 2019.

Fra august 2017 til november samme år blev der filmet på livet løs. Men i august 2018 - efter lang stilhed - måtte man beklageligvis annoncere, at der skulle endnu tre ugers optagelser i kassen, før filmen kunne få premiere. Denne gang i 2020 - altså to år senere end først planlagt.

Det er ikke unormalt, at enkelte scener skal tages om i store produktioner, for at filmen kan blive helt perfekt. Men denne gang var det simpelthen fordi, at 'Chaos Walking', der har et budget på 100 millioner dollars (godt 667 millioner kroner, red.), var så dårlig i sin første udgave, at man ikke kunne være bekendt at udgive den, fortæller interne kilder til The Wall Street Journal.

Filmen endte ud med at være 'så sløj', at den blev erklæret uegnet til udgivelse ifølge medlemmer af ledelsen, der så den første udgave sidste år, fortæller nuværende og tidligere medarbejdere ved filmselskabet Lions Gate, skriver det amerikanske medie.

Derfor skal man nu bruge en million dollars mere på at filme i yderligere tre uger - en plan der kompliceres yderligere af, at både Tom Holland og Daisy Ridley allerede har sat tiden af til at filme henholdsvis mere Spider-Man og Star Wars.

Alligevel er administrerende direktør i Lions Gate, Jon Feltheimer, fortrøstningsfuld:

»Vi ville ikke lave flere optagelser, hvis vi ikke troede på, at vi kunne få denne film til at fungere,« siger Jon Feltheimer til Wall Street Journal.

B.T. ville gerne have hørt, hvad Mads Mikkelsen siger til udtalelserne om, at første udgave af 'Chaos Walking' skulle være så dårlig, at den ikke kunne udgives. Men den danske skuespiller er i udlandet for at arbejde og har derfor ingen kommentarer, lyder det fra hans agent.