I sidste uge kom det frem i Jyllands-Posten, at en tidligere ansat kvindelig sygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital gennem flere år havde misbrugt sin position til at snage i 215 patientjournaler, der hovedsageligt tilhørte kendte danskere, herunder Fie Laursen.

Men nu står Kia Sødergreen, som vi kender fra Kanal 5-programmet 'Kongerne' også frem og fortæller, at det samme er sket for hende – dog ikke af den samme sygeplejerske, men af hele 27 andre sundhedspersoner, der uretmæssigt har kigget i hendes journaler.

»Jeg føler, det meget krænkende, og jeg bliver sur indeni, at folk kan finde på det! Det er mit privatliv, og ikke alle skal vide alt om mig. Desværre er der ikke tale om en person, men hele 27 personer, så sagen er lidt mere end bare ligetil,« forklarer Kia til Realityportalen.

Mange psykiske udfordringer

Kia har været meget ærlig omkring den kamp, hun har gået igennem, siden hun i september 2017 fødte sønnen Marcus, som hun har med kæresten Walid, kendt som 'Knaldperlen' i 'Kongerne'-programmerne, hvor parret mødte hinanden.

Fødslen af sønnen resulterede i en fødselsdepression og -psykose, som har fået Kia indlagt flere gange, og de psykiske problemer er noget, som hun stadig kæmper med. Kia har også fået stillet en diagnose, som hun dog holder hemmelig, men som blandt andet kostede hende kørekortet. Af de grunde bor Kia i dag på et psykiatrisk bosted på Sjælland, hvilket hun har gjort det sidste halvandet år.

Herunder kan du se et billede af Kia, Walid og sønnen Marcus til hans barnedåb i 2018.

Kia ‘Sugar’ og Walid ‘Knaldperlen’ har holdt sammen i tykt og tyndt, siden dengang i 2014, hvor de fandt hinanden i ‘Kongerne’-programmerne. Sammen fik de sønnen Marcus i 2017. Desværre resulterede fødslen af sønnen i en fødselsdepression og fødselspsykose for Kia, der siden har været meget åben omkring, at hun ikke kan være sammen med sønnen ret længe af gangen. Kia bor i dag på bosted på Sjælland, mens Walid bor med sønnen i Jylland for at være tæt på sin egen familie, der giver en hjælpende hånd med. Afstand og problemer til trods, så holder parret fortsat stærkt sammen, og kærligheden lever i bedste velgående, mens parret arbejder på at løse det hele
Kia ‘Sugar’ og Walid ‘Knaldperlen’ har holdt sammen i tykt og tyndt, siden dengang i 2014, hvor de fandt hinanden i ‘Kongerne’-programmerne. Sammen fik de sønnen Marcus i 2017. Desværre resulterede fødslen af sønnen i en fødselsdepression og fødselspsykose for Kia, der siden har været meget åben omkring, at hun ikke kan være sammen med sønnen ret længe af gangen. Kia bor i dag på bosted på Sjælland, mens Walid bor med sønnen i Jylland for at være tæt på sin egen familie, der giver en hjælpende hånd med. Afstand og problemer til trods, så holder parret fortsat stærkt sammen, og kærligheden lever i bedste velgående, mens parret arbejder på at løse det hele Foto: Janus Nielsen
Vis mere

Anmeldt til politiet

Da Kia ikke er tilknyttet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, har hun altså ikke fået besked per e-Boks om, at hun skulle være del af den sag. I stedet gav sagen anledning til, at Kia selv undersøgte sine journaler, som hun dermed opdagede var blevet misbrugt.

»Jeg opdagede det selv, men jeg har politianmeldt dem alle sammen nu, så politiet har sagen nu og er i fuld gang. Jeg tjekker løbende, om der er flere, som kigger i min journal. Det skal bare stoppes det her,« fortæller Kia.

Hun fortæller, at hun kan se, at de 27 personer har foretaget uretmæssige opslag i hendes journal, fordi de ikke er tilknyttet det psykiatriske bosted, som behandler hende.

»Jeg kan se, hvem der har tilgået min journal. Der står navnet på personen, personens arbejdsplads og uddannelse, samt datoen for, hvornår de kigger i journalen. Så jeg kan se, at alle, der har kigget det sidste år, som ikke er fra mit bosted, de har kigget ulovligt, da jeg ikke har dem som behandler. Jeg kan ikke sige så meget mere, fordi jeg må ikke fortæller hvem og hvor for politiet. Men for eksempel er der nogle fra en afdeling for døve, der har kigget i min journal,« forklarer Kia.

Misbrug af oplysningerne

I modsætning til sagerne fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor man umiddelbart ikke antog, at den skyldige sygeplejerske havde brugt oplysningerne, hun uretmæssig tiltuskede sig, til noget, så ved Kia, at hendes fortrolige sundhedsdata er blevet misbrugt og offentliggjort.

»Der er en person, som har udgivet mig på Facebook. Han fortæller ned i mindste detalje, hvordan jeg har det, hvad jeg gør, hvad jeg får af medicin, min diagnose og ting mellem mig og Marcus. Alle de ting er kun noget, man ved, hvis man er fagperson og har læst i min journal, eller nogen har brudt deres tavshedspligt. Jeg har ikke sagt noget til nogen overhovedet. Jeg bliver hidsig og ked af det,« raser Kia i et Instagram-opslag.

Her fortæller Kia også, at manden er fundet af politiet og bliver stillet for en domstol.

Herunder kan du se Kias opslag, hvor hun raser over, at hendes journaler er blevet misbrugt.

Artiklen blev bragt i samarbejde med Realityportalen.dk