»Det var hårdt. Hårdt at se mig selv græde og se, hvilken stor klovn jeg har været.«

Sådan lyder det i dag fra 42-årige Kenneth, efter at han tirsdag aften havde set sig selv i TV3-programmet ’Luksusfælden’.

Buschaufføren fra Korsør stod i foråret i gæld til halsen. Siden han for 12 år siden lod sit hus ryge på tvangsauktion, havde han levet på konstant flugt fra rudekuverter og gældsbreve, samtidig med at han levede over evne, konstant købte nye brugte biler og legetøj til sine to børn.

Kenneths helt store trick var, at hver gang han flyttede til en ny lejlighed, lod han være med at betale husleje i de sidste tre måneder til den gamle for at have råd til indskud i den nye.

Kenneth fra Korsør.
Kenneth fra Korsør. Foto: Tv3
Vis mere

Da han til sidst falder om af stress på sit arbejde, skylder han sammenlagt 1,7 mio. kroner.

»Jeg var et fjols. Jeg havde jo siddet og set ’Luksusfælden’ igennem årene og tænkte til sidst, at der ikke var andre udveje end at melde mig og få hjælp af eksperterne,« fortæller Kenneth.

I ’Luksusfælden’ bliver han bedt om at skære ned på alle sine udgifter, stoppe med at købe nye biler og konstant flytte rundt. Samtidig skal han begynde at betale børnebidrag til sine børns mor.

Programmet blev optaget i marts, og Kenneth fortæller, at han i dag et halvt år efter har fået styr på sin økonomi.

»Jeg ved ikke hvor meget af gælden, jeg har fået fjernet, men alt bliver trukket over betalingsservice nu, og der kommer ikke flere rudekuverter ind ad døren, så det kører bare.«

Han bor stadig i samme lejlighed i Korsør, han har fortsat fast natarbejde Arla Foods, hvor han blandt andet gør rent og rydder op, og så er han holdt op med at investere i biler, han ikke har penge til.

»Jeg er jo en mand, så jeg bliver aldrig træt af biler. Jeg nøjes bare med at kigge. Det koster ikke noget,« griner han.

I ’Luksusfælden’ ser man også, hvordan Kenneth knokler i træningscentret for at komme i bedre form. Også på den front er der fremgang.

Kenneth fra Korsør.
Kenneth fra Korsør. Foto: TV3
Vis mere

»Det går fremad. Mit tøj sidder meget løsere i dag. Jeg ved ikke, hvor meget jeg har tabt mig, men jeg kan mærke, at der er sket noget.«

Adspurgt om den nye livsstil også har kastet en ny kæreste af sig, udbryder han:

»Nej, det er sgu for dyrt. Nu skal jeg lige have betalt min gæld af. Ej, spøg til side, selvfølgelig savner man da en at sidde sammen med, og jeg går da også og flirter lidt engang imellem. Man ved ikke, hvad der sker på den front,« griner han og tilføjer:

»Det med damer... Det kan være, der kommer masser af tilbud, når de har set mig i fjernsynet. De skal være velkomne, haha.«

Kenneth ser fortsat sine to døtre hver anden weekend og hver anden onsdag. I programmet giver TV3 ham mulighed for at tage dem med i byen og bruge lidt penge.

»Vi har allerede været i Legejunglen og BonBon-land. Her til jul skal vi i Tivoli ind og se deres juleudstilling. Det er pigerne rigtig glade for.«

For Kenneth har det været en stor hjælp af være med i ’Luksusfælden’, og han kan kun anbefale andre i samme situation at prøve det af.

»Jeg havde hørt en masse negative ting om eksperterne, men de var rigtig søde. Hvis man ligesom mig ikke kunne overskue sin økonomi, synes jeg, man skal tilmelde sig.«

Kenneht og veninde.
Kenneht og veninde. Foto: TV3
Vis mere