I 31 år har fans af 90erserien 'Rollinger' spekuleret i, om tvillingemoderen Betty DeVille, der i serien var gift med Howard DeVille og mor til Phil og Lill, i virkeligheden var lesbisk.

Og nu skulle den være god nok. Betty DeVille er endelig sprunget ud.

Det fortæller Natalie Morales, der lagde stemme til figuren fra 1990 til 2006, og som gør det igen, nu hvor serien netop er udkommet i en ny 3D-animeret udgave på Paramount+.

»Alle, der har set den originale serie, har nok haft en anelse om, at Betty var en del af alfabet-mafiaen,« siger hun til The A.V. Club med henvisning til LGBT+-miljøet.

I den originale udgave af tegneserien, der på originalsproget hedder 'Rugrats', var Betty DeVille gift med Howard, som hun havde kendt siden tredje klasse. Hun havde ben i næsen, var tidligere professionel bryder og kom nok også til at tromle sin stakkels mand en anelse.

Ingen tvivl om, at hun var feminist – det afslørede det kvindetegn, som hun bar på sin sweater. Men selvom tegnet i genindspilningen er skiftet ud med det astrologiske tvillingetegn, er Betty DeVille den samme.

Hun er bare ikke sammen med Howard mere, men har til gengæld en kvindelig ekskæreste, som hun henkastet joker om flere gange.

Natalie Morales, der altså lagde stemme til Betty dengang og nu, er selv biseksuel, og hun er ikke i tvivl om, at det gør en forskel for de unge seere, at en stærk kvinde som Betty nu er sprunget ud.

Hun mener, at Betty kan være en rollemodel for unge seksuelle minoriteter, der kan spejle sig i en kvinde, der både klarer at være alenemor til tvillinger og med eget firma – en kaffebar – men som stadig har tid til at hænge ud med vennerne og leve et sundt og lykkeligt liv, fortæller hun.

»Ja, jeg ved godt, Betty er en fiktiv figur, men tegnefilm havde en stor indflydelse på mig, da jeg var barn, og hvis jeg havde set en udgave af 'Rollinger', hvor Betty henkastet talte om sin kvindelige ekskæreste, så ville i det mindste en lille del af mig have følt, at alt ville blive okay i fremtiden.«

Også seerne hylder Betty DeVille for sin udvikling.

'Vi har altid vidst, at Betty var lesbisk, de kunne bare ikke fortælle det åbent tilbage i 90erne. Jeg er glad for, at det er okay nu,' skriver en bruger på Twitter, mens en anden skriver;

'Prøv at hør, jeg er så glad for, at Betty er sprunget ud i 'Rollinger'-genindspilningen. Men jeg bliver nødt til at vide, om de har dræbt Howard? Hvor er han? Altså, er han okay?'