Lørdag aften blev den 36-årige administrative assistent Katharina Freja Koch da Costa den første til at forlade 'Den store bagedyst'.

Hun indså selv, at det var en noget nær uundgåelig skæbne, da hun som den eneste ikke kunne præstere et stående croquembouche-tårn i den første udfordring.

»Jeg tænkte, at selvfølgelig var det mig, der skulle hjem, selvom det jo var så gennemsyret ærgerligt! Jeg havde så mange historier at fortælle, og jeg havde øvet mig flere programmer frem,« fortæller Katharina til B.T.

Hun havde faktisk kagerne klar til både næste program og næste program igen.

Katharinas croquembouche tårn ville desværre ikke slippe formen igen, så vandbakkelserne måtte skæres af - og det blev hendes endeligt i programmet.
Katharinas croquembouche tårn ville desværre ikke slippe formen igen, så vandbakkelserne måtte skæres af - og det blev hendes endeligt i programmet. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Vis mere

»Halvanden måned inden vi starter optagelser, får vi temaerne for alle programmerne, men selvfølgelig ikke de hemmelige udfordringer!« røber 'Bagedyst'-deltageren.

For hvad mange nok ikke ved, er, at de mest ambitiøse deltagere sågar kan have finalekagen klar, førend optagelserne overhovedet er begyndt.

»Man kunne nok godt have alle opskrifterne klar og have øvet hele programmet igennem, hvis ikke man havde børn og familie og arbejde eller noget andet at gå op i,« forklarer Katharina med et grin.

Hun ærgrer sig personligt selv over, at hun ikke nåede at lave næste uges favoritkage i bageteltet.

Her ville hun nemlig have hyldet sin otteårige datter, Luana, med en særlig doughnut. Det er nemlig en fast tradition at slutte en mor-datter-dag af med sådan en friturestegt kage.

Datteren skulle ikke mindst hyldes, fordi det var hende, der overbeviste Katharina om, at hun skulle melde sig til 'Den store bagedyst' trods sine forbehold.

»Jeg havde en følelse af, at jeg burde tabe mig 40 kilo først. Det udseendesmæssige har fyldt meget for mig, for jeg var usikker og ville gerne stå skarpt. Men jeg kom til den erkendelse, at det ikke nytter noget at vente med at leve livet af den grund. Det håber jeg, jeg kan være en inspiration for andre med,« fortæller Katharina.

Heldigvis blev hun kun positivt overrasket og bekræftet i sin deltagelse, da hun så programmet.

Katharina med sin brasilianske mand Bruno og deres to børn, otteårige Luana og treårige Luiz.
Katharina med sin brasilianske mand Bruno og deres to børn, otteårige Luana og treårige Luiz. Foto: Privat
Vis mere

For hendes vægt var jo slet ikke i fokus, men det var derimod hendes glæde og gåpåmod.

Så hun fortryder bestemt ikke sin rejse i 'Den store bagedyst', selvom den altså sluttede lidt for tidligt denne lørdag aften.