»Som barn skrev jeg kærlighedssange, for det gjorde alle de store sangere, som jeg så op til. Men efter jeg begyndte at få det skidt, så har de handlet mere om, hvordan jeg har det og er kommet igennem det.«

17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen har to gange tidligere meldt sig til precasting til 'X Factor'. Men begge gange har hun fortrudt. For hvad ville folk mon tænke om hende, hvis hun kom på tv?

Og ville hun overhovedet kunne stå foran dommerne, eller ville hun blive for nervøs?

I år tog hun springet, og fredag aften imponerede hun Oh Land, Blachman og Martin Jensen og fik tre gange ja for sin udgave af Oh Lands 'Love You Better'.

Årets tre 'X Factor'-dommere, Thomas Blachman, Oh Land og den nye mand på holdet, dj'en Martin Jensen.
Årets tre 'X Factor'-dommere, Thomas Blachman, Oh Land og den nye mand på holdet, dj'en Martin Jensen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

En sang, der ifølge Julie Konstantin Berg Nielsen handler om ikke at føle sig tilpas lige nu, men med et håb om, at man kan lære at elske sig selv med tiden.

Og det er præcis sådan, den 17-årige 'X Factor'-deltager selv har det.

Som otteårig udviklede hun angst, og fire år senere blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling med anoreksi.

Første gang.

17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen.
17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen. Foto: TV 2
Vis mere

For hun oplevede kun at få det værre, og efter sin anden indlæggelse fik hun OCD, som hun har levet med siden, ligesom hun har udviklet en ny spiseforstyrrelse. Alt dette har betydet, at hun ikke har gået rigtigt i skole, siden hun var ni.

»Lige nu kæmper jeg med angst, OCD, depression og tvangsoverspisning. Det blev heldigvis hurtigt opdaget, at jeg led af tvangsoverspisning, da jeg tidligere har haft anoreksi – og derfor allerede snakkede med en rigtig god privat behandler, som hurtigt kunne diagnosticere mig,« siger hun.

Hun oplever ellers, at tvangsoverspisning ofte bliver overset, fordi mange har en idé om, at man bare skal tabe sig for at få det bedre. Men det kan faktisk være lige omvendt.

»I de fleste tilfælde er der en grund til, at man overspiser, og det kan være, fordi man inderst inde har det rigtig skidt,« siger Julie Konstantin Berg Nielsen, der har haft stor gavn af at tale om og arbejde med de problemer, som er årsag til overspisningen.

17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen.
17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen. Foto: TV 2
Vis mere

Men hun er ikke i mål. Og her kan musikken også hjælpe.

»Når jeg spiller og synger, får jeg tankerne væk, og det hjælper rigtig meget. Men det hjælper også at lytte til andres tekster, som man kan relatere til,« siger hun.

Og netop det med at kunne relatere gav hende det sidste skub til at stille op i 'X Factor' i år.

»Når man skal snakke med en behandler i psykiatrien, føler man ikke altid, at de kan relatere. Man bliver ofte puttet i en kasse, og så går de ud fra, at man har det som alle andre med samme diagnose. Det var i hvert fald sådan, jeg oplevede det, da jeg var tilknyttet psykiatrien. Jeg bliver selv mere motiveret til at få det bedre, og jeg lærer meget mere, når jeg hører om andre, der selv har været igennem noget lignende. Derfor vil jeg gerne fortælle min historie, fordi jeg håber, der sidder nogen derude, der kan bruge den til noget.«

17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen.
17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen.
Vis mere

Hendes ultimative drøm er at udgive sine egne sange og leve af musikken. Foreløbig er planen dog, at hun begynder på en uddannelse som mediegrafiker til sommer.

Det bliver dermed første gang, hun rigtigt skal gå i skole, siden hun var ni. Størstedelen af folkeskolen har hun gennemført hjemmefra, hvor hendes mor har hjulpet hende med det tilsendte undervisningsmateriale, mens hun kun har været på skolen cirka en gang om måneden.

»Jeg kunne bare ikke overskue at være i skole. Jeg har altid følt, at jeg skulle tilfredsstille alle andre ved at være hende den glade, perfekte pige, som alle godt kunne lide. I min blå bog i 9. klasse stod der, at jeg var klassens humørbombe, så udadtil har det jo også virket, som om jeg havde det okay,« siger hun.

Om Julie Konstantin Berg Nielsen går videre til liveshow i 'X Factor', bliver afsløret senere på sæsonen. Skulle det ske, er den 17-årige deltager dog ikke bange for, at hun ikke skulle være robust nok til det både fysisk og mentalt krævende talentshow-forløb.

»Det ville helt sikkert være hårdt at nå til liveshow i 'X Factor', men når det er noget, jeg selv vil, så er jeg bedre til at presse mig selv.«