Judith Rothenborg kendt fra DR-programmet 'Mormor på mandejagt' er gået bort.

Det skriver hendes datter, filminstruktøren Barbara Topsøe Rothenborg, i et opslag på Facebook.

Her forklarer datteren, at hendes 74-årige skuespillende mor døde af en sjælden form for kræft torsdag aften.

'Alle der har fået lidt af Judiths tryllestøv i løbet af årene vil vide, at hun ikke frivilligt forlod denne verden, men efter ti måneders intens kamp mod en yderst sjælden kræftsygdom, tabte vi slaget,' skriver Barbara Topsøe Rothenborg.

'Jeg er sønderknust ved tabet af min mor og mine børns fantastiske mormor som jeg ikke ved hvordan vi kan leve uden.'

Judith Rothenborg har tidligere fortalt til ALT for Damerne, at hun for ti år tilbage havde en tumor i maven, som desværre var vendt tilbage.

»Man kan godt sige, at jeg er blevet stoppet i min fremdrift. Det kørte ellers lige så godt med min forestilling 'Alder ingen hindring' og foredrag, da de fandt en tumor i min mave samme sted, som de fandt en for ti år siden,« sagde hun i slutningen af marts.

»Nu styrer jeg pludselig ikke selv mit liv, for ingen kan sige, om jeg dør af det her. Det er lidt af et sort hul at falde ned i.«

Judith Rothenborg er gået bort, 74 år gammel. Her ses hun i programmet 'Mormor på mandejagt', der gjorde hende landskendt. Foto: DR.
Judith Rothenborg er gået bort, 74 år gammel. Her ses hun i programmet 'Mormor på mandejagt', der gjorde hende landskendt. Foto: DR.
Vis mere

I april uddybede Judith Rothenborg til KøbenhavnLIV, at hun havde fået konstateret kræft i både mave og lunger og derfor havde undergået en operation i januar.

Hun fortalte ligeledes, at hun havde tabt sig 20 kilo under kræftforløbet, men så småt var begyndt at få ikke mindst sin sexlyst igen.

Judith Rothenborg er uddannet skuespiller, og hun havde et hav af roller indenfor teateret, ligesom hun også i en periode underviste på Aarhus Teaters Elevskole.

Ikke mindst bestred den 74-årige skuespiller en længere række mindre roller i danske film og tv-serier, som særligt karakteren Dagmar i seks afsnit af actionserien 'Gidselstagningen 2'.

Det var dog for alvor i DR-programmet 'Mormor på mandejagt', at danskerne fik øjnene op for den 74-årige skuespillerinde i hendes jagt på kærligheden.

Og Barbara Topsøe Rothenborg fortæller, at Judith Rothenborg trods sin kamp mod kræften fastholdt det gode humør, som hun blev kendt for i dokumentarserien.

'Judith sang og dansede til det sidste,' forsikrer datteren.

Judith Rothenborg efterlader sig sin datter, den 44-årige filminstruktør Barbara Topsøe-Rothenborg, foruden sine to børnebørn, to små drenge på 5 og 6 år.