»Jeg sad og så 'X Factor' med nogle venner, og da jeg selv kom på skærmen, kunne jeg godt mærke i kroppen, at jeg blev spændt på, hvad der ville ske bagefter. Om han ville ringe.«

Ordene kommer fra 26-årige Jonas Ankerstjerne, der fredag aften rørte TV 2-programmets dommere med en personlig sang om faderens svigt.

Om hvordan han ikke havde været der siden forældrenes skilsmisse for 16 år siden.

Kort tid efter hans tv-optræden tikkede der en sms ind fra faderen.

Jonas Ankerstjerne.
Jonas Ankerstjerne. Foto: TV 2
Vis mere

Inden fredagens program fortalte den 26-årige pædagogstuderende fra Aarhus til B.T., at han valgte at dele sin historie i programmet, fordi det forhåbentlig kunne få andre i hans situation til at åbne op og fortælle om de ting, der er svære.

Han oplevede i hvert fald selv at få det bedre, da det som 23-årig gik op for ham, at han savnede sin far, og han begyndte at gå til psykolog, fortalte han.

Og foreløbig virker det til, at missionen lykkedes, fortæller Jonas Ankerstjerne, hvis indbakke hurtigt blev fyldt med beskeder fra andre unge, der kunne spejle sig i hans historie.

»Det er helt vanvittigt, så mange supersøde beskeder jeg har modtaget. De skriver, at de sagtens kunne sætte sig ind i sangen, siger tak for at sætte fokus på emnet eller fortæller, hvor glade de er for, at de ikke længere føler sig så alene med deres egen oplevelse. Det har virkelig været rørende at læse,« siger Jonas Ankerstjerne.

Jonas Ankerstjerne.
Jonas Ankerstjerne. Foto: TV 2
Vis mere

Men de er altså ikke de eneste, der har rakt ud til 'X Factor'-deltageren, efter han i programmet sang sin egen sang 'Tusind ar', som blandt andet byder på linjen: 'Jeg har mistet mit savn til dig / Kan du selv huske / hvornår du sagde, du elskede mig?'

Jonas Ankerstjernes far sendte ham nemlig også en besked, efter at de ellers kun har haft sporadisk kontakt, siden han var 10 år gammel, og forældrene blev skilt.

»Det var en meget sød besked, vil jeg sige. Jeg ved ikke, om jeg har lyst til at uddybe, hvad der står i den, men han tog i hvert fald sangen til sig. Han forstod godt, hvad der blev sunget, og det fik ham til at tænke meget over det,« fortæller Jonas Ankerstjerne, der fornemmede, at det ikke kom helt bag på faderen.

Det på trods af, at den unge sanger aldrig har fået fortalt sin far, hvordan han har det. Det fortalte han til B.T. forud for fredagens program.

»Det skal jeg måske også tage mig sammen til. Men jeg tror også godt selv, han ved det. Jeg tror, vi er to personer, der begge er bange for at tage den op, fordi man ikke vil skuffe den anden,« sagde han i sidste uge.

»Jeg tror, jeg er en af de personer, der er bedre til at formulere mig via en sang end en samtale.«

Derfor er han også lidt usikker på, hvad der skal ske nu.

26-årige Jonas Ankerstjerne.
26-årige Jonas Ankerstjerne. Foto: TV 2
Vis mere

»Det er jo 16 år, det har stået på, og en enkelt eller fire beskeder retter ikke op på noget som helst, men jeg er glad for, han tænker over det, og han føler, hvordan jeg har haft det, efter at have hørt sangen,« siger han.

»Det har helt sikkert åbnet op for, at vi kan tale om det, men jeg tror lige, jeg skal sluge, at han er begyndt at skrive til mig hver dag. Det er lidt underligt, kan jeg mærke.«

Han håber nu, at de kan blive enige om at holde kontakt på en måde, der fungerer godt for dem begge to, siger Jonas Ankerstjerne, der foreløbig er tilfreds med sin beslutning om at gå på nationalt tv med en så personlig historie.

»Med den respons, jeg har fået, må man sige, det har været en god oplevelse.«