En vild fortid og en afhængighed af køb af tøj og ting fik ’Luksusfældens’ eksperter til at kræve store omvæltninger i 31-årige Jeanettes liv.

Blandt andet blev den enlige, nybagte mor fra Viby i tirsdagens afsnit sat til at sælge sine møbler og andre ting for mindst 8.000 kroner.

Jeanette har haft en vild fortid, da hun for ti år siden røg ud i et stofmisbrug, hvilket kulminerede i en psykose.

I sin stofpsykose gik hun amok og knuste ni butiksruder og lavede hærværk på tre biler.

Jeanette (th) fra Viby havde svært ved at holde 'Luksusfældens' budget og brød derfor grædende sammen.
Jeanette (th) fra Viby havde svært ved at holde 'Luksusfældens' budget og brød derfor grædende sammen.
Vis mere

Det førte til en kæmpe regning, som hun stadig betaler af på.

Desuden kæmper den nybagte mor med sin trang til at optage kviklån for at shoppe.

Hun elsker at købe tøj og ting til sit nye lejlighed – tilsammen har hun oparbejdet en gæld på 351.000 kroner.

Ifølge 'Luksusfældens' eksperter var der kun én måde at komme gælden til livs. Jeanette skulle lægge drømmen om en uddannelse til social- og sundhedsarbejder på hylden og få sig et fuldtidsarbejde.

Desuden skulle hun skære voldsomt ned på sine indkøb samt sælge ud af sine ting.

I programmet så man, hvordan eksperterne købte ’nye’ møbler til Jeanette i en genbrugsbutik. En sofa, bord, stole og nogle kommoder for samlet 1.000 kroner.

Til gengæld skulle den enlige mor så sælge sine egne møbler.

Da eksperterne forlod hende, lød kravet, at hun skulle sælge for mindst 8.000 kroner.

Jeanette (th) fra Viby ved Aarhus brød sammen i 'Luksusfælden'.
Jeanette (th) fra Viby ved Aarhus brød sammen i 'Luksusfælden'.
Vis mere

Men da eksperterne kom tilbage en måned efter, havde Jeanette fortsat sin egen sofa.

»Sofaen stod der stadigvæk – bare i entreen, hvor vi efterlod den,« fortæller ’Luksusfældens’ ekspert Kenneth Hansen, der ikke ved, om Jeanette rent faktisk har planer om at skille sig af med den.

Kenneth Hansen fortæller dog, at resten af de møbler, som eksperterne kom med, også fortsat stod i lejligheden, da de besøgte Jeanette i slutningen af programmet.

Ifølge eksperten lykkedes det dog den enlige mor at komme i mål og få solgt ting for 8.000 kroner.

Blandt andet solgte hun sin iPad og sin telefon, fortalte hun i programmet.

Ifølge Kenneth Hansen var der tale om en gammel telefon, som hun solgte, mens hun stadig beholdt én telefon.

I slutningen af programmet hørte man også, at eksperterne fortalte, at de havde forhandlet nogle gode aftaler hjem med Jeanettes kreditorer.

Men da hun ikke har kunnet overholde hverken budget eller aftalen om at få et fuldtidsarbejde, kunne eksperterne ikke gennemføre aftalerne med kreditorerne.

»Vi kunne desværre ikke gå videre med det budget og de forhandlinger, vi havde lavet for hende. Desværre. Men forhåbentligt kommer hun videre selv,« siger Kenneth Hansen.

I programmet fortalte den unge mor, hvordan hun spontant kunne købe fem par bukser til mellem 800 og 1.100 kroner på en gang, ligesom hun også have købt et køkken til 78.000 kroner. Bukserne blev finansieret af kviklån, mens køkkenet betød en ekstra udgift til husleje på over 500 kroner.

»Hun brugte jo mange penge på alle mulige ting og sager,« siger Kenneth Hansen, der sammen med ’Luksusfældens’ anden ekspert, Carsten Linnemann, kæmpede med at få Jeanette til at indse vigtigheden af, at hun skulle reducere sit forbrug.

Men selv om den nybagte mor med egne udtryk ’ville det her sindssygt meget’ og ’trængte til et spark bagi’, så formåede hun ikke at komme i mål. Det førte også til, at hun brød grædende sammen ved programmets slutning, da hun ikke kunne indfrie eksperternes forventninger.