Lyt til artiklen

Det er ikke kun solen, der buldrer frem for tiden. Priden er nemlig også løs i København, og man skal altså ikke lede længe efter et regnbuefarvet flag i bybilledet.

Derfor spurgte B.T. tre homoseksuelle mænd, hvad deres forhold til Priden var, da der onsdag aften var premiere på HBO MAX-serien, 'House of the Dragon' i biografen Imperial i København.

Frederik Haun
Frederik Haun Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Den kageglade influencer Frederik Haun, som fik andenpladsen i DRs 'Den store bagedyst' sæson 10, var på den røde løber med vennen Casper.

For Frederik Haun er Priden vigtig. Derudover føler han, at det er vigtigt, at influencere som han og hans forlovede (Morten Kjeldgaard, red.) bruger deres platform til at vise alle dem, der fortsat er i tvivl, at det er okay at vise sin kærlighed for sin kæreste. Uanset om kæresten er en mand eller en kvinde.

Frederik Haun har selv planer for lørdagens optog. Han og 25 venner mødes om formiddagen til et 'pink party'.

»Planen er, at vi skal gå med i paraden og holde fanen højt. Det er den fedeste dag på året,« fortæller den tidligere ejendomsmægler og nuværende influencer til B.T.

Micki Cheng
Micki Cheng Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

En anden 'Den store bagedyst'-deltager, Micki Cheng, skal ikke deltage i Priden.

Han mener, at den godt kan blive stereotyp. Budskabet er vigtigt, men at alt skal være glimmer og lyserødt, huer ikke Micki Cheng.

»Hele den her minoritet er meget mere end det,« siger han til B.T. og fortæller, at han nok er mere enig med Dansk Regnbueråd, som er en forening, der mener, at debatten om LGBT+-personers rettigheder er blevet til »ideologisk kønsekstremisme«.

»For mig at det jo bare at være mig. Der er intet alternativ,« siger Micki Cheng.

Satiriker og skuespiller Jakob Fauerby har travlt med satiregruppen Platt-form, men til B.T. fortæller skuespilleren, at han vil være at finde i paraden på lørdag.

»Det er en festdag, og det er vidunderligt at opleve København sådan her, hvor der er frihed og mangfoldighed,« siger han til B.T.

Men selvom det er en festdag, er det også vigtigt for skuespilleren at sende et signal til dem, der ikke kan tolerere LGBT+-personer.

»Det er nødvendigt stadigvæk. Priden er blevet chikaneret meget voldsomt. I Norge blev to skudt under deres Pride,« fortæller han.

»Vi bliver nødt til at fortælle de mennesker, der ikke har forstået, at vi alle har lov til at være her, at de tager fejl. Ikke os.«