»Last Christmas er den værste julefilm, jeg nogensinde har set.«

Sådan skriver The Sun-journalisten Dan Wootton i sin anmeldelse af julefilmen 'Last Christmas', der har danske Peter Mygind på rollelisten.

Det lyder måske lige lovlig hårdt, men måske er der noget om snakken. Dan Wootton er nemlig langt fra den eneste anmelder, der ikke just er imponeret over den romantiske komedie.

Faktisk er mange af anmeldelserne lunkne eller ligefrem kritiske.

Det tegnede ellers godt for den britiske julefilm, der har Emma Thompson - som også medvirker i den populære julefilm 'Love Actually' - og 'Game of Thrones'-stjernen Emilia Clark i hovedrollerne, og George Michael og Whams musik som soundtrack - deraf titlen 'Last Christmas'.

Men at den afdøde popstjerne George Michaels navn skal sættes i forbindelse med filmen, ærgrer BBCs anmelder sig noget over.

»Hvad har George Michael gjort for at fortjene dette? Hvorfor skal den tidligere Wham!-frontfigur associeres med en brutalt usjov og kunstig romantisk komedie, når han ikke engang selv har mulighed for at sige fra?,« skriver Nicholas Barber i sin anmeldelse.

Han giver 'Last Christmas' sølle én ud af fem stjerner.

Emilia Clark, som er især er kendt for sin rolle i Game of Thrones, spiller hovedrollen Kate i 'Last Christmas'.
Emilia Clark, som er især er kendt for sin rolle i Game of Thrones, spiller hovedrollen Kate i 'Last Christmas'. Foto: Last Christmas trailer
Vis mere

Lidt mere rundhåndet er The Guardians anmelder, som giver filmen to ud af fem stjerner. Dog er det heller ikke, fordi han kaster om sig med roser.

»'Last Christmas' er, eller burde i hvert fald blive, aflyst,« skriver Benjamin Lee, som den afsluttende bemærkning i sin anmeldelse.

Her på B.T. har vi også anmeldt 'Last Christmas'. Anmelderen roser Peter Myginds præstation, men dog ikke helt solgt, og giver derfor kun filmen tre ud af seks stjerner.

»Romancen virker ualmindeligt fersk, der kommer et bøvet plottvist – og så er filmens grundlæggende morale så banal, at selv Nik og Jay ville finde den lige lovligt letkøbt,« skriver Thomas Brunstrøm blandt andet.

Emma Thompson (th), som har instrueret filmen, medvirker også i den. Hun spller hovedrollen Kates mor.
Emma Thompson (th), som har instrueret filmen, medvirker også i den. Hun spller hovedrollen Kates mor. Foto: Last Christmas trailer
Vis mere

Selvom anmeldere i både England og herhjemme giver 'Last Christmas' en hård medfart, er de måske vigtigste anmeldere - seerne - af en anden opfattelse.

På filmhjemmesiderne IMDb og Rotten Tomatoes, hvor brugere kan anmelde film, får julefilmen henholdsvis  6,6 ud af ti stjerner og 81 ud af 100%.

Spørger man biografgængerne, kan det altså godt betale sig at gå til din nærmeste biograf og se 'Last Christmas', hvis du skal i julestemning.

Filmen fik dansk biografpremiere den 14. november.