Tv-kokken Thomas Castberg kommer på en stor opgave, da han i tirsdagens sæsonafslutning af 'Med kniven for struben' besøger restauranten Limone i Struer.

For der arbejder ingen kokke i køkkenet.

Det står klart, efter han tre gange har fået serveret en alt for gennemstegt kalvemedaljon.

»Hvem er kok?« spørger Thomas Castberg køkkenpersonalet, men ingen melder sig.

Foto: TV3
Vis mere

»Det er der ikke nogen, der er,« svarer indehaveren Helle.

Trods manglende kvalifikationer er personalet værdsat, og da medarbejderne selv bliver bedt om at fremhæve stedets kvaliteter, er det især bløde værdier som 'god stemning', 'behagelig chef' og 'hyggelig arbejdsplads', de vælger.

Men det er slet ikke nok for Thomas Castberg, der i TV3-programmet vover den påstand, at når der ingen uddannede kokke er i køkkenet, er det, fordi 'ingen kokke vil lægge navn til maden'.

For selvom der på menukortet står, at Limone bruger frisklavede varer 'så vidt muligt', så er det langtfra tilfældet i praksis.

Foto: TV3
Vis mere

Restaurantens pommes frites er nemlig fra en pose på frost, og alt kødet er tilberedt sous vide på forhånd.

Og dermed er det slet ikke muligt at stege en kalvemedaljon medium rare, som var det, Thomas Castberg egentlig havde bestilt.

»Jeg synes, det er tankevækkende, at ingen af jer ved, at det kan ikke lade sig gøre med en færdig sous videt medaljon,« siger Thomas Castberg om metoden, hvor man vakuumpakker kødet og koger det ved en konstant temperatur over en længere periode.

»Jeg er ikke blevet klogere på, om der er nogen her i køkkenet, der rent faktisk kan lave mad,« siger han, inden indehaveren Helle byder ind:

»Det vil jeg vove den påstand, at det kan jeg.«

Da Helle og hende fire ansatte skal bevise denne påstand over for Thomas Castberg, brænder køkkenchefen dog sammen.

Og det bliver bestemt ikke bedre, da tv-kokken beder hende træde i karakter.

'Med kniven for struben' har sæsonafslutning tirsdag kl. 21 på TV3.