Det er tid til den niende sæson af det afholdte bageprogram 'Den store bagedyst', som over efteråret vil blive vist på DR1.

Og selv om programmet er en afholdt klassiker med mange traditioner, vil der i år ske nye ting.

Det er nemlig første gang, der er lige mange mandlige og kvindelige deltagere. Det afslører DR søndag, da navnene på årets kageentusiaster blev frigivet.

Tidligere har der nogle år været op til fire mandlige deltagere, men aldrig har fordelingen været helt ligelig mellem mænd og kvinder.

Vært Timm Vladimir interviewer Tobias Hamann-Pedersen, som er en af de tidligere vindere af 'Den store bagedyst'.
Vært Timm Vladimir interviewer Tobias Hamann-Pedersen, som er en af de tidligere vindere af 'Den store bagedyst'. Foto: Axel Schütt
Vis mere

Og emnet køn, herunder kønsstereotyper, har nogle gange sågar været omdrejningspunkt for debat.

Det skete blandt andet, da deltageren Gunnar Reinhardt i 2016 skulle lave en mandehørmskage, men fik at vide, han skød ved siden af målet.

Da han lavede en lyserød kage, levede den ikke op til forventningerne til temaet. Noget, der faldt både flere danskere, men også Gunnar selv, for brystet.

»Jeg synes, det er ærgerligt, at man i Danmark gerne vil være et mangfoldigt land, hvor der er plads til alle, men det er der så ikke her. Når de tænker polterabend, tænker de på meget specifikke ting, men for mig har det også meget med kærlighed og ægteskab at gøre,« sagde Gunnar Reinhardt dengang.

Den store bagedyst har premiere 3. oktober, og på DR's hjemmeside kan man allerede nu se de 10 deltagere.

Hvis man er nysgerrig efter at se Gunnar Reinhardts mandehørmskage, findes den i videoen til artiklen.