Det var hans første film. Dén, der også gav ham det helt store gennembrud og førte til, at han i dag er en international stjerne.

Nu vender Nikolaj Coster-Waldau tilbage til den. Til rollen, der startede det hele. Som Martin i den næsten legendariske danske gyser ‘Nattevagten’.

Det er instruktør Ole Bornedal, som er undervejs med en fortsættelse til filmen, som for flere årtier siden trak knap en halv million danskere i biografen.

En tanke, han længe har syslet med. Og nu er tiden altså inde.

»Det er spændende at vende tilbage til den fortættede genre som gyseren er. Kysse dæmonerne – hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: ‘Godt det kun er på film’,« siger Ole Bornedal i en pressemeddelelse.

Hans fortsættelse får titlen ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’, og det er ikke kun Nikolaj Coster-Waldau, der går igen.

På rollelisten er nemlig også Kim Bodnia, der spillede hans ven Jens, samt ikke mindst Ulf Pilgaard i rollen som den uhyggelige kommissær Wörmer.

Har du ikke set etteren, bør du ikke læse videre.

For handlingen i denne toer afslører nemlig etterens overraskende slutning.

Hændelserne i kælderen under Retsmedicinsk Institut hjemsøger nemlig stadig de involverede, og der er en helt særlig grund til, at Jens’ datter – spillet af Fanny Bornedal – er gået i sin fars fodspor som nattevagt.

Hun er på hævntogt. Og for at sætte det i gang, er hun nødt til at opsøge den psykopatiske seriemorder Wörner.

Optagelserne til ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’ er netop startet og filmen ventes at få premiere i julen 2023.

Udover ovennævnte stjerner medvirker også Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Christopher Læssøe.