Baraa charmede sig ind i danskernes hjerte, da han som 15-årig medvirkede i ‘X Factor’. I dag er han en voksen mand på 20 år, som er ved at skabe en ny tilværelse i København.

I 2015 blev den dengang kun 15 årige Baraa Qadoura kendt som ‘X Factors’ største charmør. Baraa blev stemt ud af dommeren Lina Rafn i sangkonkurrencen lige inden semifinalen. I dag bor den nu 20-årige kunstner i København.

»Jeg er flyttet fra Aarhus til København for to måneder siden. Jeg har fået arbejde på et lager for at få en stabil indkomst, men planen er, at jeg skal leve af musik og underholdning,« fortæller Baraa, da Realityportalen møder ham til åbningen af ‘Robinson’-deltageren Locos nye pita bar i København.

På de fem år, der er gået, siden Baraa ver med i ‘X Factor’, har han sunget en del.

»Jeg har været med i en gruppe, hvor jeg har været med til at synge. Det er en gruppe i Gellerup, som skal tiltrække de unge og fjerne dem fra kriminalitet. Det har jeg lavet nogle år, og vi har optrådt til Cirkus Summarum og en masse andre jobs i landet for unge,« fortæller Baraa.

Foto: Anthon Unger
Vis mere

Fremtidsdrømmen

Baraa er ikke færdig med at performe, og han håber, at han en dag kommer til at leve af at underholde folk.

»Jeg drømmer om, at jeg en dag kan lave noget underholdning – om det er talkshow, radio eller min egen YouTube-kanal – alt, der har med underholdning at gøre, det elsker jeg,« fortæller Baraa, der ikke som mange andre unge i hans alder er startet på en uddannelse.

»Jeg tror på, at man i dag kan alt muligt ved bare at være sig selv, og der har været mange beviser på, at man ikke har brug for en uddannelse, men bare man er god til sit arbejde, så kan man komme langt. Det er det, jeg tror på. Hvis der en dag er en uddannelse, der siger mig noget, så vil jeg tage den, men lige nu er universitetet og alt det der meget langt væk,« fortæller Baraa.

Artiklen blev bragt i samarbejde med Realityportalen.dk