Den danske film 'Holy Spider' er ikke nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste Internationale Film'.

Det står klart, efter akademiet bag prisuddelingen netop har annonceret de nominerede til den 95. udgave af Oscar-uddelingen.

De nominerede til 'Bedste Internationale Film' er 'All Quiet on the Western Front' fra Tyskland, 'Argentina, 1985' fra Argentina, 'Close' fra Beligien, 'EO' fra Polen og 'The Quiet Girl' fra Irland.

'Holy Spider' blev i september indstillet som Danmarks bedste bud på en Oscar-statuette ved den kommende Oscar-uddeling. Og i december blev den shortlistet til en Oscar.

Bag filmen står den dansk-iranske instruktør Ali Abbasi.

Filmens handling er baseret på en virkelig historie om en seriemorder i den iranske by Mashhad. I filmen efterforsker en kvindelig journalist mordene på en række prostituerede begået af den såkaldte 'Edderkoppemorder', som mener, at han renser gaderne for synderne.

'Holy Spider' modtog allerede i november stor hæder ved det europæiske svar på Oscar-uddelingen, European Film Awards. Her var filmen nemlig nomineret til hele fire priser, blandt andet 'Bedste Europæiske Film', 'Bedste Instruktør', 'Bedste Manuskriptforfatter' og 'Bedste Kvindelige Hovedrolle'.

I maj vandt filmens hovedrolleindehaver, Zar Amir Ebrahimi, prisen for 'Bedste Kvindelige Hovedrolle' ved Cannes Film Festival, og filmen var også nomineret til den eftertragtede 'Palme d'Or'.

Oscar-uddelingen løber af staben søndag 12. marts i Dolby Theatre i Hollywood.