Mandag var der gang i svingdøren hos de amerikanske tv-selskaber.

Først breakede nyheden om, at Fox-værten Tucker Carlson er fortid på den Trump-venlige kanal.

Så fløj Don Lemon til tasterne og skrev på Twitter, at han havde fået sparket fra CNN efter 17 år som nyhedsankermand.

'I morges blev jeg informeret af min agent om, at jeg er blevet opsagt af CNN. Jeg er lamslået. Efter 19 år på CNN ville jeg have troet, at nogen i ledelsen ville have haft anstændighed til at fortælle mig det direkte,' lød det i det harmdirrende opslag.

'Det er tydeligt, at der er nogle større elementer i spil,' skrev Lemon videre.

Ifølge medier er fyringen angivelig resultatet af den shitstorm, den højtprofilerede vært røg ud i tidligere på året, i februar. Sagen er blandt andet beskrevet hos BBC.

I forbindelse med et forslag om, at politikere over 75 skal aflægge obligatoriske kompetencetest, begav Lemon sig ud i en længere tirade om alder – og i særdeleshed kvinders alder – i en samtale med sine medværter, Poppy Harlow og Kaitlan Collins, på live-tv.

Her gav den 57-årige Don Lemon tydeligt udtryk for sin opfattelse af modne kvinder. For eksempel beskrev han den republikanske præsidentkandidat Nikki Haley som værende 'past her prime'.

»Hele denne snak om alder gør mig utilpas,« bedyrede Lemon og henviste til forslaget fra Haley om testen af ældre kandidater.

»Jeg mener, det er den forkerte vej at gå. Hun siger … politikere er ikke »in their prime« (i deres bedste alder, red.). Nikki Haley er ikke i sin bedste alder. Undskyld. En kvinde bliver betragtet som i sin bedste alder i 20erne, 30erne og måske 40erne.«

Da Poppy Harlow bad ham uddybe den holdning, tilføjede han:

»Det er ikke noget, jeg finder på … Hvis du googler: 'Hvornår er en kvinde i sin bedste alder, så vil der stå 20erne, 30erne og 40erne. Jeg siger ikke nødvendigvis … Jeg siger ikke, at jeg er enig i det.«

Trods den sidste tilføjelse skabte udtalelserne en storm på Twitter, hvor flere brugere gjorde opmærksom på, at Lemon næsten er seks år ældre end Haley.

I de følgende dage gik han ud og trak sine udtalelser tilbage og beklagede dem.

Hvorvidt sagen er den egentlige årsag til fyringen, eller om der – som Lemon selv antyder – ligger andre ting bag, vides ikke.

Sikkert er det dog, at den nu forhenværende vært og tv-stationen har to forskellige opfattelser af, hvad der er sket i forbindelse med selve fyringen.

Kort efter Don Lemons tweet gik CNN nemlig ud og modsagde ham, skriver magasinet People.

»Don Lemons udtalelser om denne morgens begivenheder er ufuldstændige. Han blev tilbudt muligheden for at møde med ledelsen, men i stedet offentliggjorde han et statement på Twitter,« lød det fra CNN.

Også Nikki Haley var ude at kommentere fyringen.

I et tweet kaldte hun mandagen for 'en stor dag for kvinder alle steder' og tilføjede hashtagget #StillInMyPrime.