Det vakte stor debat, da TV 2 i starten af året droppede den MeToo-dokumentar, som tv-stationen selv havde igangsat, fordi den endte med at fokusere på sexismekulturen på TV 2.

Efterfølgende overtog Impact TV og Politiken projektet, før dagbladet kort efter trak sig. Men nu er der kommet nye samarbejdspartnere til.

Impact TV har nemlig indgået aftaler med tv-kanalen DK4 og tv-stationen Discovery Networks, der skal vise dokumentaren.

Det skriver Mediawatch, og over for B.T. bekræfter DK4 og Discovery.

DK4s kommunikationschef, Steen Andersen, fortæller, at dokumentaren endnu ikke er færdigproduceret, men at fokusset formentlig ikke bliver på TV 2, men på sexisme som et bredere, strukturelt problem.

»Vi er blevet præsenteret for et projekt og nogle beskrivelser, der tegner omridset af en udsendelse, der belyser et relevant samfundsproblem og løfter debatten på et generelt niveau, og det vil vi selvfølgelig gerne vil være med til at tage fat om,« forklarer han til B.T.

Også Discovery Network Danmarks programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup, fortæller til B.T., at medieselskabet kommer til at vise dokumentaren på sin streamingtjeneste Discovery+.

»Vi har haft en lang og god dialog med Impact TV. Vi er derfor glade for, at vi efter grundig overvejelse og flere møder kunne blive enige om et samarbejde, og vi er sikre på, at vi kan løfte opgaven sammen. Det her er en vigtig historie, som, vi mener, fortjener at blive fortalt. Derfor er vi også stolte over, at den er landet hos os,« lyder det fra programdirektøren.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår dokumentaren vil blive sendt på DK4 og Discovery+.

TV 2 droppede i sin tid dokumentaren med begrundelsen om, at den var kommet til at omhandle sexisme på TV 2 selv fremfor på danske arbejdspladser generelt.

Meldingen fra Impact TV og Politiken, der overtog projektet, var også, at de fortsat ville fokusere på TV 2 og tv-stationens angivelige problemer med sexisme, sexchikane og magtmisbrug gennem tiden.

Men nu er dokumentaren, som produceres kun af Impact TV – nu for DK4 og Discovery – altså drejet mere eller mindre væk fra det fokus igen.

Impact TV overtog heller ikke det materiale, som TV 2 i sin tid havde nået at producere, men tilbød ansættelse til en af TV 2s tilrettelæggere på dokumentaren.

Thomas Heurlin, der er direktør for Impact TV, har overfor B.T. ikke ønsket at kommentere det nye samarbejde eller det igangværende arbejde med dokumentaren.

Udover tv-dokumentaren igangsatte TV 2 også en intern advokatundersøgelse af den uheldige sexismekultur på tv-stationen.

Undersøgelsen ledte som bekendt til afskedigelser af tv-værterne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardboe samt også en ledende medarbejder på tv-stationen.