Svensk science fiction, nissepigen Tinka på spilopper og et gensyn med et vaskeægte dansk familiedrama.

Der ser heldigvis ud til at være masser at vælge imellem, når DR og TV2 til december sender årets julekalendere, som både byder på nye juleeventyr og gamle kendinge. Se overblikket over de hidtil offentliggjorte julekalendere herunder:

DR1 – 'Julestjerner'

Hele Danmarks public service-kanal blænder i år op for noget af et gensyn med 'Julestjerner', der første gang blev vist i 2012. I – overraskende nok – hele 25 afsnit følger man 13-årige Sus, som sammen med familien modvilligt må flytte fra højhuset i Brøndbyøster.

Som et sandt julemirakel arver familien dog grandonkel Julius' gartneri i landsbyen Brorfelde, men som altid ser tingene ikke så lyst ud som først antaget.

'Julestjerner' har blandt andre Rasmus Bjerg, Martine Hjejle og Szhirley på rollelisten.

'Julestjerner'.
'Julestjerner'. Foto: DR
Vis mere

DR Ultra – 'Jagten på Tidskrystallen'

På DR Ultra bliver der rig mulighed for at få frisket sit svenske op, da kanalen har et svensk science fiction-eventyr på programmet. Julekalenderen tager afsæt i bogtrilogien 'Spejlenes hemmelighed' af Erika Wallin og handler om tre børn, der må rejse til universets centrum i jagten på en tidskrystal.

Tidskrystallen kan nemlig forhindre onde kræfter i at stoppe tiden, hvilket vil medføre, at det aldrig bliver jul igen.

De tre børn møder blandt andet onde skurke og finurlige robotter, mens de besøger fremmede planeter.

DR Ramasjang – 'Storm på Stillevænget'

På Ramasjang er der også en svensk julekalender på programmet. I 'Storm på Stillevænget' har familien Storm fået nok af det travle liv i storbyen og flytter derfor i et hus på Stillevænget i den lille by Järnkroken.

Her stiger spændingen, da familien forsøger at vinde den årlige julekonkurrence.

Det kræver dog, at familien formår at få naboerne til at hjælpe til, hvilket tyder på at blive noget af en udfordring.

'Storm på Stillevænget'.
'Storm på Stillevænget'. Foto: DR
Vis mere

DR Ramasjang – 'Storm på Lugnagatan'

For de lidt mindre børn, som ikke kan følge med i 'Storm på Stillevænget', vil Ramasjang også tilbyde en anden julekalender til de små.

Ligesom 'Storm på Stillevænget' handler 'Storm på Lugnagatan' om familien Storm, der flytter til landsbyen Järnkroken.

DR Ultra – 'Klassen'

DR Ultra vil i år sende en form for mini-julekalender på i alt ni afsnit af deres populære fiktionsserie 'Klassen'. Juleafsnittene vil blive sendt hver tirsdag til torsdag frem mod jul.

'Klassen' har kørt på DR Ultra siden 2016 og indeholder indtil videre over 300 afsnit.

TV2 – 'Tinka og Kongespillet'

TV 2 tilbyder i år en fortsættelse på 'Tinkas Juleeventyr' fra 2017. I 'Tinka og Kongespillet' skal nissepigen Tinka ud på nye eventyr, og atter en gang vil der finde et regulært drama sted om tronen i den ellers fredelige nisseby Kongsby.

Dramaet skyldes, at kongen ikke vender hjem fra sin rejse i Nissernes Rige, hvorefter et kongespil om titlen bliver udløst blandt rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste deltager.

Det lykkes Tinka at sikre sig en af de fire pladser, men stærke kræfter er på spil og forsøger at standse hende.

'Tinka og Kongespillet'.
'Tinka og Kongespillet'. Foto: TV 2
Vis mere

TV2 – 'Pyrus i Alletiders Eventyr'

Der er dømt gensyn med Pyrus, Bertram, Kandis og alle de andre, når man på TV2 om eftermiddagen kan gense julekalenderen, der første gang blev sendt i 2000.

I denne julekalender møder man også tvillingerne Molly og Mille, som bliver tryllet ind en eventyrbog, hvorefter Pyrus kommer til at trylle en masse eventyr sammen i én for at finde dem.

Det gælder derefter om at få bragt orden i alle eventyrene igen.

'Pyrus i Alletiders Eventyr'.
'Pyrus i Alletiders Eventyr'. Foto: Søren Hartvig / TV 2
Vis mere

TV2 CHARLIE – 'The Julekalender'

TV2's mere modne kanal giver et gensyn med den mest populære voksen-julekalender gennem tiden af og med den aarhusianske trio De Nattergale.

Den blev sendt første gang i 1991 og følger Hansi, Fritz og Günter, der skal finde nøglen til 'the playdåse', så det gamle ur kan blive trukket op, og overnissen Gammel Nok kan trække vejret igen.

'The Julekalender'.
'The Julekalender'. Foto: Steen Linde / TV 2
Vis mere

TV2 ZULU – 'Natholdets Julekalender'

For to år siden drak 'Natholdet's vært, Anders Breinholt, og musiker Søren Rasted sig gennem 24 forskellige øl sammen med ølekspert Carsten Berthelsen.

Nu gør de det igen i en helt ny omgang.

Alle de 24 øl bliver drukket på én enkelt dag i november – og derefter bliver de 24 øl fordelt (og drukket) over 24 afsnit i december.

'Natholdets Julekalender'.
'Natholdets Julekalender'. Foto: TV 2
Vis mere

TV2 Play – 'Tinkas Juleeventyr' + en masse andet

På TV2 Play er det muligt allerede nu at begynde at komme i julehumør, for det har fra 1. november været muligt at se den første julekalender med Tinka i hovedrollen, nemlig 'Tinkas Juleeventyr' fra 2017.

Derudover kan man i december se både 'Tinka og Kongespillet', 'The Julekalender' og 'Natholdets Julekalender' (sæson to) derinde.