Når man tænker på, hvad Claus Henriksen har oplevet i sin barn- og ungdom, så burde Henriette Hansen ikke have talt sådan til ham.

Det erkender 'Gift ved første blik'-bruden selv efter torsdagens afsnit af DR's datingprogram, hvor hun testede sin husbond.

»Jeg tror, det er noget, de fleste par gør på et tidspunkt. Man skal lige se, hvor man har folk – også når man ikke viser sig fra sin bedste side,« siger Henriette Hansen, der ville se, hvordan 'rolige Claus', som hun kalder ham, reagerede, når hun blev bestemt eller urimelig. Om han gemte på et større temperament.

Hun har nemlig i tidligere forhold oplevet at blive valgt fra, når kærlighedsboblen brast, og maskerne faldt. Noget, som bliver uundgåeligt i ethvert seriøst forhold, mener hun.

Derfor kan man i aftenens afsnit se, hvordan Henriette Hansen gik lidt til sin mand i en diskussion om vasketøj.

»Man skal sgu da ikke vaske sit undertøj og viskestykker sammen med sit tøj, det er kraftedeme da ulækkert. Så ryger dine numebakterier videre på dit tøj,« siger Henriette Hansen, mens Claus Henriksen går i selvforsvar og proklamerer, at han 'sgu da ikke er død endnu'.

Til B.T. fortæller Henriette Hansen, at hun nok ikke ville have været så spids, hvis ikke hun havde bestemt sig for at teste sin partner.

»Jeg fremprovokerede det lidt. Værre er den måde, han vasker tøj på, jo heller ikke, så jeg gav den lige lidt ekstra gas, fordi jeg havde brug for at mærke hans grænser,« siger hun.

Claus og Henriette.
Claus og Henriette. Foto: Nicolas Cosedis
Vis mere

»Jeg synes, han klarede testen rigtig godt. Det var bare irriterende, han var så skidestædig og ikke gad lytte til, hvad jeg sagde til ham,« griner Henriette Hansen og indrømmer:

»Men jeg gjorde det nok heller ikke på den bedste måde, så det er forståeligt nok, han gik i selvforsvar. Mit toneleje var helt forkert, og jeg var for direkte og skulle nok have overvejet mit ordvalg og formuleret det blødere, hvis jeg skulle have ham til at lytte. Så det er overhovedet ikke et godt eksempel på, hvordan man skal gribe det an.«

Claus Henriksen har lige siden parrets første møde på bryllupsdagen været ærlig om, at han blev mobbet i barndommen, og at han stadig har ar på sjælen i voksenlivet. Ar, der har gjort det svært for ham at date.

»Det har ligget i baghovedet i rigtig mange år, om jeg nu var god nok, og om folk kunne lide mig. Så når jeg møder modstand, så bliver jeg usikker på, om den anden vil mig, og så er det nemmere at trække sig i stedet for at blive såret,« har han tidligere fortalt til B.T.

Henriette Hansen vælger at teste sin mand, Claus Henriksen, i torsdagens afsnit af 'Gift ved første blik'.
Henriette Hansen vælger at teste sin mand, Claus Henriksen, i torsdagens afsnit af 'Gift ved første blik'. Foto: Snowman Productions ApS
Vis mere

Derfor kan Henriette Hansen godt fortryde, at hun gik så langt for at teste ham.

»Så nytter det ikke noget, at jeg snakker sådan til ham. Så føler han, jeg er i gang med at lave et angreb på ham og påpege alt det, han ikke gør rigtigt. Jeg kunne jo godt mærke, han trak sig,« siger hun og tilføjer, at hun på den måde også fik testet sig selv.

At Claus Henriksen trak sig fra forholdet, ser man i aftenens afsnit af 'Gift ved første blik', hvor han pludelig bliver i tvivl om, hvorvidt han ønsker at forblive gift med sin hustru, da han ikke er klar til at forlade hjembyen Odense og bygge rede med Henriette Hansen, der er fra Silkeborg.

Om parret – såvel som sæsonens fire andre par – ender med at sige ja til hinanden, bliver afsløret i næste uges store finaleafsnit.