Den oprindelige James Bond, Sean Connery er død. Manden, som var kendt som lidt af et levemenneske, brugte de sidste år af sit liv i luksus på øen 'New Providence' i Bahamas.

Stjernen med det krøllede smil og de ulmende øjne havde tjent mange millioner på sin lange filmkarriere.

Ifølge mediet Celebrity Networth var han 350 millioner dollars værd svarende til 2,2 milliarder danske kroner, da han gik bort.

Han boede og døde i en luksusvilla i Bahamas, en østat som ligger i Atlanterhavet midt mellem Cuba og USA.

Micheline Roquebrune og Sean Connery i 2004.
Micheline Roquebrune og Sean Connery i 2004. Foto: JACK GUEZ
Vis mere

De sidste år af hans liv var skotten ikke ofte at finde uden for det indhegnede nabolag, han og konen, fransk-marokkanske Micheline Roquebrune, boede i.

Foruden deres hus i Bahamas ejede de også en luksusejendom på de græske øer, ligesom de havde et hus i Nice. Noget, der stod i stærkt kontrast til starten på stjernens liv, som var under meget fattige kår.

Men selvom skuespilleren kunne nyde sin pension med stor rigdom, så kunne han havde været endnu rigere. Han sagde nemlig nej til rollen som troldmanden Gandalf i den populære 'Ringenes Herre'-triologi. Det skriver The New Zealand-Herald.

Noget, der skulle have kostet ham 450 millioner dollars, som svarer til mere end 2,8 milliarder kroner.

Sean Connery døde lørdag i sit hjem i Bahamas efte ren periode med sygdom, oplyser familien.
Sean Connery døde lørdag i sit hjem i Bahamas efte ren periode med sygdom, oplyser familien. Foto: -
Vis mere

Han har sagt, at han ikke rigtig forstod manuskriptet.

»Jeg læste bogen. Jeg læste manuskriptet. Jeg så filmen. Jeg forstår det stadig ikke. Ian McKellen (der endte med at spille Gandalf, red.) synes jeg, er fantastisk i det.«

Den tidligere James Bond manglede ikke materielle goder i sin pension, som han brugte væk fra rampelyset. Han gik på pension i 2003.

Han kom dog frem fra sit skjul med mellemrum for at kæmpe for sine rettigheder. Flere søgsmål blev kørt.

»Jeg er blevet taget i røven flere gange end en luder,« har den bramfri Sean Connery tidligere sagt med reference til især sit mangeårige slagsmål med Bond-filmenes producenter.

Her sagsøgte han filmselskab og producer for omkring 1,7 milliarder danske kroner. Det endte dog i et forlig, der blev afgjort udenfor retssalen.

Sean Connery efterlader sig foruden sin kone igennem 45 år sønnen Jason Connery, som skuespilleren delte med ekskonen Diane Cilento.