Normalt har en tv-serie tonsvis af rekvisitter, som skal skabe en stemning.

Dog er nogle rekvisitter mere makabre end andre.

For i den kommende HBO-serie 'Generation' har man blandt andet brugt ægte døde katte under en scene, der forgår i en biologitime.

Nyheden kom i første omgang frem, da en person kritiserede optagelsesforløbet på Twitter. Opslaget blev delt ad flere omgange, hvilket senere fik holdet bag tv-serien til at bekræfte forløbet.

Serien tager udgangspunkt i en amerikansk high school, og i den omtalte scene skal skuespillerne dissekere en ægte død kat.

Derfor har flere statister angiveligt fået traumer, da de ikke var klar over, at det var ægte katte. Man havde fået at vide, at det var frøer, lyder det.

Da nyheden kom frem, reagerede flere fra produktionsholdet straks på kritikken.

Overfor Variety fortæller produceren for serien, Lena Dunham – som er et velkendt ansigt hos HBO – at hun tager afstand til forløbet.

»Jeg har engageret mit liv og arbejde til den principielle humane og etiske behandling af dyr. Jeg bruger ikke dyrekadaver i noget af mit arbejde, og det har jeg aldrig gjort. Jeg var ikke på filmsettet og var derfor ikke klar over den for nylig filmede scene i biologilokale. Jeg støtter 100 procent, at det bliver klippet ud af serien.«

En officiel udtalelse fra filmholdet forklarer dog, at skuespillerne godt var klar over, at de skulle dissekere rigtige dyr.

»Filmholdet har for nylig filmet scener i et biologilokale, hvor der bliver dissekeret dyr. De var etisk i overens med American Humane og et firma, der leverer biologiting til skoler.«

»Alle, der var involveret, var allerede informeret om det sensitive aspekt i scenen. Der blev med jævne mellemrum tjekket, om skuespillerne var okay, og to skuespillere, som følte ubehag, fik lov til at gå med fuld løn.«

»Vi bruger dog ikke scenen, og vi er kede af, at det er sket.«

Det er ikke første gang, at serien for kritik. Forud for dissekeringensscenen er en person fra filmholdet blevet testet positiv for covid-19. Alligevel valgte man at gennemføre scenen med dissekeringen.

Tv-serien 'Generation' har premiere på HBO Max 11. marts.