I mere end to årtier har Harrison Ford udelukkende haft roller i store spillefilm.

Men det laver den folkekære skuespiller nu om på.

Ifølge Variety skal han nemlig - for første gang i 26 år - medvirke i en tv-serie.

Mediet har af unavngivne kilder fået oplyst, at Harrison Ford skal spille hovedrollen i tv-adaptionen af true crime serien 'The Staircase', hvor man følger retssagen mod den amerikanske forfatter Michael Peterson, der i 2001 blev anklaget for at slå sin kone ihjel.

Michael Peterson påstår selv, at hans kone døde som følge af et fald ned ad trapperne i parrets hjem, men politiet mistænker ham for at banke hende ihjel og for efterfølgende at få det til at ligne, at der var sket et uheld.

Nu bliver tv-serien 'The Staircase', der i dokumentarudgaven er lavet af et fransk produktionsselskab, og som ligger i 13 afsnit på Netflix, altså til en serie - angiveligt med selveste Harrison Ford i hovedrollen.

Udover at skulle spille en bærende rolle, skal den garvede skuespiller angiveligt også være administrerende producer på serien.

Selvom Harrison Ford har holdt en lang pause fra tv-serier, er han ikke helt grøn i den slags roller. Han medvirkede nemlig i serier som 'The F.B.I' og 'Gunsmoke', inden han fik sit store gennembrud i spillefilm.

Harrison Ford har dannet par med skuespillerinden Calista Flockhart i 18 år.
Harrison Ford har dannet par med skuespillerinden Calista Flockhart i 18 år. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Harrison Ford er blandt andet kendt for sine roller i film som 'Indiana Jones', 'Star Wars' og 'Blade Runner'.

Privat danner den 72-årige skuespiller par med 'Ally'-skuespillerinden Calista Flockhart. De to blev gift i Santa Fe, New Mexico den 15. juni 2010 og sammen har de en søn.

Harrison Ford har også fire andre børn fra to tidligere ægteskaber.

True crime-serien 'The Staircase', som Ford angiveligt skal medvirke i tv-adaptionen af, blev oprindeligt udgivet i 2004. Seriens skaber Jean-Xavier de Lestrade opdaterede den dog med nye informationer flere år senere, og det er den opdaterede version, seere siden 2018 har kunnet se på Netflix.