Med simpel 'matematik' har B.T. to år i træk udpeget vinderen af 'Vild med dans', før første program overhovedet har været sendt. Er det muligt tilsvarende at regne ud, hvem der bliver stemt hjem som den første?

Det lyder hårdt at kalde personer for en 'taber', men 'Vild med dans' er som bekendt en konkurrence, og siden første sæson har 15 deltagere måttet lide den skæbne at ryge ud som den første.

Man mindes legendarisk stivbenede fodbolddommer Kim Milton, der røg ud med et brag i sæson to.

Eller de to 'gamle' mænd Sven-Ole Thorsen og Kurt Thyboe, der i sjette og syvende sæson havde svært ved at komme rundt på dansegulvet.

Kurt Thyboe i 'Vild med dans'.
Kurt Thyboe i 'Vild med dans'. Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Vis mere

Sidste år røg multikunstneren Emil Thorup ud som den første, og spørgsmålet er nu, hvem der bliver den næste i rækken på 'Vild med dans' knap så feterede liste over hurtige exit.

Tager man gennemsnittet af de første 15 'tabere', altså hvilken alder, profession, bopæl, hårfarve og køn de havde på daværende tidspunkt, får man prototypen på en typisk første-udstemte i 'Vild med dans'.

Resultatet bliver en 41-årig, mørkhåret, mandlig skuespiller fra København, og her passer én deltager skræmmende godt på beskrivelsen.

Blandt årets 12 nye deltagere optræder den 42-årige mandlige, mørkhårede skuespiller fra København, Jakob Fauerby.

Jakob Fauerby og Silas Holst.
Jakob Fauerby og Silas Holst. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Han er samtidig en af feltets mindst kendte personager, men før der begynder at kastes håndklæder i ringen, peger flere ting dog i den anden retning.

Danske Spil har ham blandt andet som en af favoritterne til at vinde, og så ved man endnu ikke, hvordan familien Danmark, der styrer sms-stemmerne derhjemme, vil tage imod, at han som den første nogensinde danser med en anden mand.

Jakob Fauerbys dansepartner er derudover den populære Silas Holst, som allerede har vundet 'Vild med dans' to gange tidligere, så måske de kan overvinde de dårlige 'matematiske' odds.

Kim Milton i 'Vild med dans'.
Kim Milton i 'Vild med dans'. Foto: Mogens Flindt
Vis mere