Hans Pilgaard er i al hemmelighed i gang med at optage et spritnyt tv-program, der er en slags efterfølger til 'Tilbage til 9.A', hvor han opsøger sin gamle folkeskoleklasse.

Programmet hedder 'Et spørgsmål om liv og død' og er et sandt hjertebarn for Pilgaard. Det er meningen, at det skal sendes i foråret 2023.

»Det er mennesker, der har betydet noget for mig, som jeg har stor respekt for, og som har fat i mit liv og mit hjerte. Og det er både mennesker, der er kontroversielle og folk, der bare er dygtige. Det er en lille eksklusiv liste,« siger han.

Det er et program, der er båret af Pilgaards nysgerrighed på mennesker, der har betydet noget for ham selv og for danskerne.

»Grunden til, at jeg også kalder det efterfølgeren til '9.A' er, at det også har den samme indgangsvinkel. Det er råt og upoleret. Jeg kommer ikke til at skåne mig selv i min opsøgen af de mennesker og i den samtale, jeg gerne vil have med dem,« siger han.

Derfor er det en række store, danske profiler, han forsøger at få med.

»Jeg har lige fået ja fra navn nummer tre, og hvis jeg nævner de seks navne, vi går efter, hvor de tre har sagt ja, og ingen endnu har sagt nej, der vil jeg sige, at jeg tror, du vil sige 'det er løgn, har han eller hun sagt ja',« siger han.

Hans Pilgaard har endnu ikke solgt programmet, men han tror ikke, at det bliver svært.

»Jeg tænker nok, at når TV 2 ser det cast, så er der nok en stor sandsynlighed for, at de vil sige ja tak. Det er passion og hjerneblod, så vi laver det uanset. Vi smider selv penge efter det, og så satser vi på, at det bliver godt nok til, at der er nogle, der vil købe det,« siger han.

Men lige nu venter en meget lang sommerferie for Hans Pilgaard.

»Jeg går på fem ugers ferie nu. Det er meget tiltrængt. Jeg kan også høre, at min stemme er brugt. Jeg har talt for meget. Jeg skal holde min kæft og lidt væk,« siger han og griner.

Pilgaard skal først være hjemme  – og så rejser han til Færøerne, hvor han har et sommerhus.

Ud over 'Et spørgsmål om liv og død' er Pilgaard også i gang med programmet 'Sæt pris på Danmark'.