Da andet afsnit af ‘Gift ved første blik’ onsdag rullede over skærmen, blev 53-årige Carsten og 52-årige Eva gift, men sidstnævnte deltager er ikke helt tilfreds med alt, der bliver vist i programmet.

»Jeg ville gerne have været foruden, at de filmede, når jeg røg. Det gav jeg også udtryk for under optagelserne. Det handler ikke om, at jeg ikke vil stå ved det. Jeg har bare en holdning om, at man ikke viser folk, der ryger, på tv,« fortæller 'Gift ved første blik'-deltageren Eva til B.T.

52-årige Eva, der i onsdagens afsnit blev gift med Carsten, uddyber, at hun havde fået det indtryk, at man ikke ville vise hende rygende i programmet. I onsdagens afsnit så man alligevel Eva ryge til sin og Carstens bryllupsfest.

»Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at de har taget den del med i programmet, det troede jeg ikke, de ville,« fortæller hun.

52-årige Eva og 53-årige Carsten er nok det par, der har fået mest omtale i den igangværende sæson af 'Gift ved første blik'.
52-årige Eva og 53-årige Carsten er nok det par, der har fået mest omtale i den igangværende sæson af 'Gift ved første blik'. Foto: Marianne Overaa
Vis mere

Emnet om rygning har fået stort fokus i onsdagens afsnit af 'Gift ved første blik'. Under udvælgelsen af deltagere gjorde 53-årige Carsten det nemlig klart, at han ikke brød sig om rygere, og at det for ham var en 'dealbreaker', som han selv kalder det. Det vil sige, at han ikke ville giftes med en ryger.

Ikke desto mindre blev Carsten matchet med rygeren Eva, men han valgte dog alligevel at gifte sig med hende og indgå i DR's kærlighedseksperiment.

»Jeg gik med til det, fordi jeg fik at vide, at hun ville holde op med at ryge, og så fik jeg også først informationen om rygning en uge før programmets start. Så jeg ville ikke bakke ud af programmet. Men jeg forstod ikke, hvorfor de ikke kunne finde en, der ikke røg,« fortæller Carsten til B.T.

Eva ved endnu ikke, hvordan hun kommer til at have det med programmerne fremadrettet, da hun ikke ved, hvordan de resterende udsendelser er endt.

»Lige nu kan jeg ikke sige så meget, fordi jeg ikke ved, hvordan de har klippet det hele sammen og i hvilken kontekst. Men som jeg har det lige nu, er jeg ærgerlig over, at de bruger de klip, hvor jeg ryger, men må også acceptere, at det er en del af historien.«

Hos DR understreger redaktøren for 'Gift ved første blik', Sofia Fromberg, at deltagerne bliver gjort opmærksom på, at alt kan blive vist på tv. Også selvom det ikke er pænt.

»Inden optagelserne går i gang, får alle deltagerne besked om, at alt, der bliver filmet, og alt, der sker, kan komme på tv. Vores kontrakt med seerne er, at vi skal lave et autentisk forløb, hvor vi viser det, der sker. Det er den eneste måde, vi kan engagere seerne i forløbet ved at vise det, der sker,« siger Sofia Fromberg og tilføjer, at rygning også var en vigtig del af historien, fordi det netop er en dealbreaker for Carsten.

Var der lavet en aftale om ikke at vise Eva ryge?

»På ingen måde, det ville vi aldrig gøre, for så ville vi lave en aftale om ikke at vise virkeligheden, og det går ikke. Hvis vi gjorde det, så ville der også være nogle, der ikke vil vise, de er kede af det eller sure,« svarer Sofia Fromberg.

»Jeg kan godt forstå, at Eva ikke synes, det er rart at se sig selv ryge, fordi hun har en ambition om at stoppe med at ryge, men vi skal vise virkeligheden.«

Herunder kan du se alle de medvirkende par i 'Gift ved første blik':

25-årige Kathrine Gosvig Kelså fra Silkeborg og 27-årige Michael Harders fra Aarhus.
25-årige Kathrine Gosvig Kelså fra Silkeborg og 27-årige Michael Harders fra Aarhus. Foto: Kenneth Svanborg
Vis mere
Cecilie Basnov fra 'Gift ved første blik' giver sin brudekjole gratis til Tina Broholm.
Cecilie Basnov fra 'Gift ved første blik' giver sin brudekjole gratis til Tina Broholm. Foto: Marianne Overaa
Vis mere
Stefan fra Odense og Vanessa fra Esbjerg.
Stefan fra Odense og Vanessa fra Esbjerg. Foto: Marianne Overaa
Vis mere
52-årige Eva og 53-årige Carsten.
52-årige Eva og 53-årige Carsten. Foto: Marianne Overaa
Vis mere