For foredragsholderen Katrine Gisiger og bloggeren Matilde Trobeck var det ikke just rart at være gæst i det populære eftermiddagsprogram 'Stegger & Toft'. P3-chef afviser, at der er tale om et bagholdsangreb.

Værterne Julie Hornbek Toft og Anders Stegger havde mandag inviteret de to i studiet til en snak om at være tilpas med sin egen krop - set ud fra mænds synspunkt. Et stykke inde i programmet afspiller værterne en sekvens fra afsnit 1 af Katrine Gisigers podcast, 'perfekt Uperfekt', og programmet tager en drejning, hun ikke havde regnet med.

»Det er simpelthen så tarveligt, det I sidder og laver. Jeg er overhovedet ikke forberedt på det her,« siger hun i programmet.

Stemningen virker løssluppen, når man hører programmet. Men indeni havde Katrine Gisiger det forfærdeligt.

»Åh nej, nu skal hele Danmark høre om mine pinlige oplevelser,« tænkte hun, mens klippet, hvor hende og Matilde Trobeck, også kendt som HelseMatilde, der taler om en oplevelse med en mand, der har en lille penis, blev afspillet.

Kort efter kommer en mand ved navn Lars ind i studiet.

Han har selv døjet med mindreværdskomplekser over størrelsen på sine ædlere dele.

»Jeg forstod først efter klippet, hvad der var ved at ske, og da Lars begyndte at fortælle, tænkte jeg ikke, jeg gik bare i stå. Jeg blev svedig, fik ondt i maven og blev forskrækket over, at jeg åbenbart havde såret nogen uden jeg vidste det. Så skiftede det til vrede. Vrede over, at jeg ikke havde fået en reel chance for at vide og dermed sige undskyld for, at det jeg sagde kunne fortolkes som nedværdigende,« fortæller Katrine Gisiger til B.T.

Selv har hun på Instagram skrevet en undskyldning til Lars.

'Det har aldrig været min mening, at du skulle føle dig utilpas af at høre min podcast. Jeg har en fornemmelse af, at du kun har hørt den bid, så håber du vil høre resten. Så får du forhåbentligt et bedre billede af, hvad jeg står for. Undskyld at du har følt dig utilstrækkelig pga. mig,' skriver hun.

B.T. ville gerne have talt med programmets værter om kritikken, men herfra bliver vi henvist til P3-chef Tine Maria Borresø.

Hun kan ikke genkende, at bloggerne ikke blev orienteret om, hvad der ville ske i programmet.

»Vi fortalte dem på forhånd, at vi kommer til at tale om mænd med små penisser, kropspositivisme og deres podcast, hvor de taler om netop det. Men man skal føle sig fair behandlet af P3, og i bagklogskabens klare lys skulle vi have håndteret det anderledes og givet dem en grundigere briefing,« siger Tine Maria Borresø.

Hvad havde I regnet med, at reaktionen ville være, da I spiller klippet fra podcasten?

»Vi forventede, de ville grine af det. Tanken var at bruge det som et eksempel på, at selv folk, der går meget op i, at man skal være tilfreds med sin krop, også kan komme til at udskamme andre. Vi har på intet tidspunkt haft nogen intention om at det skulle komme bag på dem.«

Sådan ser Katrine Gisiger ikke på sagen.

»Jeg tænker, det var et forsøg på at få Danmark til at se mig som dobbeltmoralsk, tarvelig, uærlig, egoistisk person, der narrer andre til at tro at jeg hjælper mennesker.

At virkeligheden er at jeg skader mennesker og burde stoppe mit arbejde og gå i skjul,« siger hun og tilføjer:

»Det undrer mig at DR ikke er kommet med en officiel undskyldning endnu.«

Tine Maria Borresø er sådan set også forundret.

»Vi har at gøre med nogle folk, der påvirker den offentlige debat, som udkommer ufiltrerede i form af en podcast, og som har et stort publikum. Dem må vi selvfølgelig må forholde os kritiske til. Lektien for os er så, at vi åbenbart ikke skal behandle bloggere og influencere som professionelle kilder,« siger hun.