»Jeg er egentligt meget mundlam. Og virkelig, virkelig glad.«

Således lyder det fra en rørt ‘Den store bagedyst’-deltager Frederikke Legaard, da hun netop har fået overrakt mesterbagerforklædet i programmets anden udsendelse.

»Op til sad jeg og var vildt nervøs. Man var jo både stresset, forvirret og under pres,« fortæller hun om de tanker, der florerede i hendes hoved frem til afsløringen.

Da Timm Vladimir kalder den kunststuderende kvindes navn i programmet, er det også tydeligt at se, at hun bliver både meget overrasket og rørt.

Først tog Frederikke Legaard fusen på dommerne med Kaj-kage-inspirerede krebs med smag af blandt andet dild og hjemmedyrket citron. Så snuppede hun en solid andenplads i den hemmelige udfordring, hvor deltagerne skulle lave Sara Bernhardt-kager. Og med sin kirsebær-Rubinstein-kage sikrede hun sig sejren i andet program af ‘Den store bagedyst’. 
Først tog Frederikke Legaard fusen på dommerne med Kaj-kage-inspirerede krebs med smag af blandt andet dild og hjemmedyrket citron. Så snuppede hun en solid andenplads i den hemmelige udfordring, hvor deltagerne skulle lave Sara Bernhardt-kager. Og med sin kirsebær-Rubinstein-kage sikrede hun sig sejren i andet program af ‘Den store bagedyst’.  Foto: DR
Vis mere

»Det var et kæmpe cadeau at få fra to faglærte. Og så føltes det bare ekstra godt, fordi jeg også selv var virkelig tilfreds med mine resultater,« fortæller hun og fortsætter:

»Jeg har mig selv med i alt, hvad jeg går ind i, uanset om det er uddannelse, et kunstværk eller ‘Den store bagedyst’. Derfor sidder følelserne også lidt uden på tøjet.«

Også lidt mere, end hun havde forventet. I denne sæsons første afsnit var seerne nemlig vidner til en Frederikke Legaard, der havde svært ved at holde tårerne tilbage, da hun afleverede sit kageselvportræt.

»Inden optagelserne startede, havde jeg et billede i mit hoved om, at jeg ville være ret cool. ‘Hvordan kan man græde over en kage’, havde jeg tænkt, når jeg havde set de tidligere programmer.«

Frederikke elsker at lave replikaer af noget, der allerede findes. I programmets først afnit lavede hun således dette selvportræt.
Frederikke elsker at lave replikaer af noget, der allerede findes. I programmets først afnit lavede hun således dette selvportræt.
Vis mere

Frederikke Legaard bor til daglig i New York, hvor hun studerer kunst. Noget, der også kommer til udtryk, når hun bager.
Frederikke Legaard bor til daglig i New York, hvor hun studerer kunst. Noget, der også kommer til udtryk, når hun bager.
Vis mere

»Men så græd jeg selv i første program, og så forstod jeg det hele. Jeg kommer ikke til at være cool i programmet,« griner hun.

Den kunstneriske bageraspirant kan af gode grunde ikke afslører, hvor langt hun når i konkurrencen, eller hvad seerne kan forvente sig af vilde kreationer fra hendes hånd. Hun lover dog, at hun fortsætter i samme stil som hidtil:

»For mig er det vigtigt, at der er en rød tråd gennem de kager, jeg laver i programmet. Nøjagtig som med min kunst er det vigtigt for mig, at man kan gætte, at det er mig, der står bag, selvom jeg ikke har navn på.«

Du kan følge med i Frederikke Legaard og de andre deltageres kreative kagerejse hver lørdag klokken 20 på DR.