Tirsdag offentliggjorde Netflix traileren for filmatiseringen af den store tragedie i Utøya for syv år siden. I filmen møder seerne de tre kammerater Simon Sæbø, Anders Kristiansen og Viljar Hannsen. Det var kun Viljar, der kom hjem i live efter den 22. juli 2011.

Viljars historie er hovedfokus i filmen '22. juli', der får premiere på Netflix næste måned. Men vennerne Simon Sæbø og Anders Kristiansen er også portrætteret.

I alt 69 unge mennesker mistede livet den 22. juli, hvor nordmanden Anders Breivik angreb den norske socialdemokratiske ungdomsorganisations sommerlejr på øen Utøya ved Oslo.

Familien til de drenge, der mistede livet i en alder af blot 18 år, har været med til at bidrage til filmen. Det skriver den norske avis Dagbladet.

Erik Poppes nye spillefilm, 'Utøya 22. juli', er den første af en række filmprojekter om terrorangrebet, der ramte Norge i 2011. Filmen dramatiserer hverken mere eller mindre. Den forsøger at gengive så sandfærdigt og troværdigt som muligt, hvordan det var at være på øen. Vis mere

Faren til Anders Kristiansen fortæller til den norske avis, at han allerede har set hele filmen, og det har været en speciel oplevelse at se den.

»Det var stærkt. Vi kender jo hændelsesforløbet vældig godt. Ligeledes er filmatiseringen virkelig stærk lavet. Det bringer minderne tilbage til tiden, hvor det skete,« siger Viggo Kristiansen, der er far til Anders Kristiansen.

Også faren til Simon Sæbø har set filmen. Han fortæller, at produktionen var vældig rar, men at forløbet har rippet op i nogle sår.

Særligt var det specielt for ham at se sin søn blive spillet af en anden.

»Det var mærkeligt, men vi var godt forberedt, og det er en lille del af filmen. Jeg synes, det var en god film, som har et godt budskab,« siger Gunnar Sæbø, der er far til Simon Sæbø.

Netflix-filmen udkommer kort efter den første filmatisering af tragedien. Tidligere i år udkom filmen 'Utøya 22. juli', der er instrueret af Erik Poppe.

Filmen '22. juli' har premiere på Netflix 10. oktober. Du kan se traileren her: