Først blev der klaget over, at 'Tinka og Kongespillet' sendes for sent. Nu klages der over, at det sendes en halv time tidligere.

Onsdag vil det 18. afsnit af julekalenderen 'Tinka og Kongespillet' blive sendt kl. 19.30 fremfor vanlige kl. 20.

Det sker, fordi TV 2 har købt rettighederne til det traditionsrige fodboldopgør mellem FC Barcelona og Real Madrid, kaldet 'El Clasico', som vil rydde fladen på hovedkanalen fra kl. 20.

Men beslutningen har skabt stort palaver blandt børnefamilierne, viser et hurtigt kig i kommentarsporet på Facebook, hvor B.T. delte nyheden onsdag morgen.

Vil du se Grot, Birk, Falke og Tinka kæmpe om sejren i Kongespillet onsdag, så må du finde nye muligheder.
Vil du se Grot, Birk, Falke og Tinka kæmpe om sejren i Kongespillet onsdag, så må du finde nye muligheder. Foto: Per Arnesen/TV 2
Vis mere

'Ej, nu må I stoppe. I kan da sende den på TV 2 Sport. Fodbold - deres IQ står på ryggen af dem,' skriver Jane Krauthammer Jacobsen, der tydeligvis ikke er fan af spansk fodbold.

Det samme gælder formentlig Facebook-brugeren Berith Hansen, der foreslår, at man viser fodboldkampen en halv time senere, end den faktisk spilles.

'Det er ikke engang en dansk kamp,' påpeger hun.

Men ifølge TV 2 har muligheden for at sende El Clasico på hovedkanalen simpelthen været alt for god til, at man kunne lade den være og i stedet sende kampen på TV 2 Sport, som kan ses af væsentligt færre danskere.

»Det er 24 år siden, at denne fodboldklassiker har kunnet sendes på en dansk hovedkanal, og vi ville skuffe mange hundrede tusinde fodboldfans, hvis vi ikke udnyttede denne sjældne mulighed,« siger plan- og publiceringschef hos TV 2 Mette Rysø Johansen.

Men blandt kommentarerne på Facebook er også dem, der har mere logistiske udfordringer og ikke blot en manglende interesse for sports-tv.

Ved at sende 'Tinka og Kongespillet' kl. 19.30 kommer man nemlig i karambolage med DR1's julekalender 'Julestjerner', der sendes på samme tidspunkt.

Og har man børn i flere aldre og skal nå hele rækken af julekalendere igennem, bliver der kamp om fjernbetjeningen kl. 19.30, lyder det.

TV 2 oplyser dog til B.T., at man fortsat kan se 'Tinka og Kongespillet' kl. 20, hvis man zapper over på TV 2 Charlie.

»Eller man kan se ’Julestjerner’ på DRTV, når det passer for familien,« siger Mette Rysø Johansen om konkurrentens gratis streamingplatform.

Men det hjælper ikke meget, hvis man ikke har TV 2 Charlie i sin tv-pakke.

Eller hvis man har børn, der har behov for faste rutiner, lyder det eksempelvis fra Henriette Demuth Heinecke Jønsson, der også har givet sit besyv med i B.T.s kommentarspor på Facebook.

Paw Henriksen, Viilbjørk Malling Agger, Josephine Chavarria, Albert Rosin Harson, Rosita Gjurup, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Hadi Ka-koush, Ellen Hillingsø, instruktør Christian Grønvall og Esben Dalgaard, der alle medvirker i TV 2's nye familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet'.
Paw Henriksen, Viilbjørk Malling Agger, Josephine Chavarria, Albert Rosin Harson, Rosita Gjurup, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Hadi Ka-koush, Ellen Hillingsø, instruktør Christian Grønvall og Esben Dalgaard, der alle medvirker i TV 2's nye familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

'Fatter ikke, hvorfor det altid skal gå ud over børn. Nogle har børn med specielle behov, hvor man ikke bare kan rykke rundt på tider og udsendelser. Blandt andet var min søn sådan, da han var lille. Nu er han heldigvis for stor til julekalender, siger han selv. Men det er hans lillesøster ikke,' skriver hun.

Men det er der også råd for, fortæller TV 2.

Har man ikke betalingskanalen TV 2 Charlie, og ønsker man ikke at betale for TV 2 Play, hvor julekalenderen kan ses kl. 20, hvis det er det, man har lyst til, så er der godt nyt.

Grundet den ekstraordinære situation vil dagens afsnit nemlig ligge tilgængeligt på streamingstjenesten ganske gratis hele onsdagen.

Andre læser også