Søndag aften havde DR premiere på kanalens nye dramasatsning 'Når støvet har lagt sig', der følger en række mennesker før, under og efter et terrorangreb i København.

På sociale medier roser flere seere serien for at komme spændende fra start, men en hel del påpeger også et irritationsmoment.

Serien er simpelthen for mørk og svær at se.

'Jeg tror, at den mand, som skulle sørge for lys, var faldet i søvn. Det var noget mørkt og dystert at se på, nu må vi håbe, at det bliver bedre i de følgende afsnit,' lyder det blandt andet fra Kurt Rasmussen, der har forholdt sig til serien på B.T.s Facebook-side.

For nogle betød de mørke billeder, at man simpelthen valgte at give op og se noget andet.

'Jeg opgiver, når optagelserne er så mørke, at det er umuligt at se, hvad der foregår,' skriver Lis Christensen på B.T.s Facebook.

Også på DR's egen side har serien affødt mange kommentarer om netop mørke billeder.

'Den er rigtig god og spændende. Skal nok blive bedre, den skal jo lige starte op. Men den er godt nok optaget meget mørkt. Manglende I lys, da den blev optaget?' spørger Carina Topp Jørgensen blandt andet.

Karen-Lise Mynster og Lotte Andersen.
Karen-Lise Mynster og Lotte Andersen. Foto: DR
Vis mere

DR har på Facebook valgt at svare på Carina og andres kritik af de mørke billeder – for det er nemlig ikke en fejl, men tværtimod et valg.

'Hej, Carina. Jeg er glad for, at du synes, den er spændende! Mørket er et bevidst valg for at skabe stemning, da det er en krimi,' skriver DR i en kommentar og opfordrer samtidig til, at man tjekker lysindstillingerne på sit tv.

Ud over de mørke billeder påpeger flere også, at de synes, lyden var for dårlig i serien. Også den kritik har DR svaret på i kommentarfeltet:

'Hvad angår lyden, går vi meget op i, at den er god. Dog sætter vi også fokus på, at den skal være autentisk. Det betyder, at vi bl.a. har optaget mange af scenerne direkte på location og ikke i et studie – og det vil kunne høres på lyden,' skriver DR i et svar på Facebook.

Samtidig oplyser DR, at det er muligt at sætte undertekster på serien.

Det er langtfra første gang, at tv-serier får kritik for især lyden. DR-serien 'Arvingerne' blev stærkt kritiseret for, at skuespillerne mumlede, og lyden var for dårlig, men også TV 2-serien 'Kriger' fik kritik for lyden. Herefter valgte kanalen at tekste serien.

Tv-serien 'Når støvet har lagt sig' sendes hver søndag klokken 20 på DR 1.

Du kan læse B.T.s anmeldelse af serien her.