Frank og Caspers udskejelser, Nynnes kæresteproblemer og stuepigen Agnes' spirende virksomhed.

Det er allesammen klassiske øjeblikke fra danske film og tv-serier, som er blev optaget i ejendomme rundt omkring i landet - og nu har du mulighed for at erhverve dig en af disse “filmkulisser”.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Der er nemlig flere boliger til salg i øjeblikket, der alle har fungeret som rammerne for scener i alt fra Matador til Klovn - The Movie.

Der er kort sagt lidt for enhver smag og hjem i vidt forskellige prisklasser og beliggenheder spredt udover det ganske, danske land.

Film: Nynne (2005)

Nynnes Dagbog var et kæmpe hit og på mange måder den danske pendant til den engelske serie Bridget Jones Diary.

Den blev filmatiseret i 2005 med Mille Dinesen i hovedrollen og noget af filmen blev optaget i en stor lejlighed på Holbergsgade midt i København.

Den herskabelige bolig rummer 240 kvadratmeter, der spreder sig over store stuer med dekorerede lofter, høje paneler og et enkelt rum med lædertapet af spansk adel.

Du kan købe lejligheden for lige under 6,5 millioner kroner.

Se boligen her

Foto: Ejendomsmæglerne Gunde & Gunde
Foto: Ejendomsmæglerne Gunde & Gunde
Vis mere

Serie: Matador (1978-1982)

Der var nok ikke mange, der ikke heppede på stuepigen Agnes i den populære tv-serie Matador, da hun gik fra at være i familien Varnæs’ tjeneste til at eje sin egen virksomhed.

Huset, hvor hun boede i serien, ligger på Kirkestræde i Køge og er udbudt til salg for 5,4 millioner kroner.

Den 114 kvadratmeter store bindingsværksvilla med de karakteristiske gule og grønne farver blev bygget tilbage i 1802, men fremstår i dag som en gennemrenoveret, moderne bolig.

Se boligen her

Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Allan Folmer
Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Allan Folmer
Vis mere

Film: Klovn - The Movie (2010)

Efter succesen med tv-serien blev Klovn lavet om til en film tilbage i 2010, hvor Casper Christensen og Frank Hvam, kunne skeje ud.

I en af de mere mindeværdige scener ankommer de til "Bent Fabricius Bjerres bordel"; Castello Alley Cat.

Udefra, er det anden ejendom, men scenerne indenfor er optaget i en næsten 600 kvadratmeter stor strandvejsvilla i Espergærde - hvor særligt hallen med det skakternede gulv spiller en stor rolle.

Måske genkender du også boligen fra TV2, hvor noget af programmet Stormester er optaget i huset.

Huset kan ifølge oplysninger fra Boliga.dk blive dit for 24 millioner kroner.

Se boligen her

Film: Den Rige Enke (1962)

Fra moderne komedie til Morten Korch-idyl. På Fyn ligger en stråtækt bindingsværksvilla, der i starten af 60'erne lagde hus til den gamle, danske film, Den Rige Enke.

Folkekære skuespillere som Ebbe Langberg og Malene Schwartz medvirker i spillefilmen, der er instrueret af John Iversen, der blandt andet også står bag nogle af de originale Far til Fire-film.

Huset ligger ved Sørup Sø udenfor Svendborg og har fem værelser - du kan købe det for lige knap 2,4 millioner kroner.

Se boligen her