Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter tretten år som filmanmelder på Go’ morgen Danmark skal Ann Lind Andersen have nyt job. Det skriver hun på Instagram:

»Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker film. Og nu i over 28 år har jeg haft fornøjelsen af at være filmanmelder. For Århus Stiftstidende, for Nova FM, for Berlingske i 10 år og på Go’ Morgen Danmark i tretten år.«

Men nu er det slut, for TV2 har besluttet ikke længere at have filmanmeldelser på morgenfladen. Et fravalg som Ann Lind Andersen ikke er enig i:

»Selvfølgelig er det  lidt vemodigt for mig personligt og det er meget ærgerligt for behandling af filmstoffet sådan generelt i danske medier,« skriver den mangeårige anmelder.

Det er ikke bare hende, men også hendes medanmelder, Casper Christensen, som TV2 har sagt farvel til.

Casper Christensen blev ringet op tirsdag og fik at vide, at han allerede har afleveret sin sidste anmeldelse.

»Det var lidt voldsomt, men sådan er det at være freelanceansat,« siger han til B.T.

Casper Christensen har anmeldt film på kanalen siden 2011 og regner ud, at med cirka to film om ugen, er det blevet til omkring 1.000 film, som han i tidens løb har anbefalet seerne – eller advaret dem imod.

Han undrer sig over beslutningen fra TV2:

»Hvis seertallene dykker hver eneste gang, vi er på skærmen, så skal vi selvfølgelig væk, men jeg mangler at se det bevist. Det var mit indtryk, at vi var et ret populært indslag,« siger han.

Han ærgrer sig på egne vegne over ikke længere at skulle i Go’ Morgen studiet hver torsdag, men beklager også beslutningen i et bredere perspektiv:

»Det er ærgerligt, at dækningen af film – landets mest populære form for kultur – endnu engang nedprioriteres af et stort dansk medie,« skriver han på Facebook.

»VI var et af de eneste steder på dansk tv, hvor man kunne blive opdateret på, hvad der sker i biograferne.«

Henriette Ladegaard-Pedersen, som er TV2-redaktør på ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Live’ kalder det en ‘naturlig udvikling at udfase filmanmeldelser’.

»Beslutningen ændrer ikke på, at vi fremover prioriteter film, tv-serier, musik, bøger, scenekunst og andet kultur højt. Kultur er en grundpille i vores programmer,« skriver hun i et svar til B.T.

Fremover vil kanalen fokusere på ‘mere journalistiske indslag, tendenser og kulturelle hovedpersoner’.

Hverken Ann Lind Andersen eller Casper Christensen lægger skjul på, at de elsker film. Derfor bliver de ved med at se og anmelde – nu bare i eget navn.

På Facebook kan de fremover følges på deres egen platform ‘What to Watch’, hvor de vil anmelde både film og tv-serier.

Andre læser også