Eurovision 2020, der skulle have fundet sted i maj, aflyses.

Aflysningen sker på baggrund af det aktuelle udbrud af coronavirus, lyder det i en pressemeddelelse.

'I løbet af de seneste par uger har vi undersøgt mange alternativer for at kunne gennemføre Eurovision,' oplyser European Broadcasting Union (EBU).

'Dog betyder usikkerheden omkring udbruddet af covid-19 i hele Europa - og de restriktioner, det medfører - at EBU har taget den svære beslutning ikke at gennemføre liveshowet som planlagt.'

Eurovision skulle have fundet sted i Rotterdam i maj. Her skulle Danmark have deltaget i den anden semifinale 14. maj i håb om at kvalificere sig til finalen 16. maj.

'Artisternes, produktionens, fans og publikums sundhed, såvel som situationen i Holland, Europa og resten af verden, ligger til grund for beslutningen,' lyder det fortsat i pressemeddelelse.

Hos DR er man ærgerlige men forstående over for beslutningen.

»Set i lyset af situationen i Europa giver det jo god mening. Lige nu skal alle kræfter bruges på at komme coronavirus til livs,« siger DR's redaktør for underholdning, Jan Lagermand Lundme.

Vinderne af Dansk Melodi Grand Prix 2020 Ben & Tan med sangen 'Yes'.
Vinderne af Dansk Melodi Grand Prix 2020 Ben & Tan med sangen 'Yes'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Ved det danske Melodi Grand Prix tidligere på måneden - som blev sendt fra en mennesketom Royal Arena for at undgå smittefare - vandt duoen Ben & Tan med sangen 'Yes'.

Og noget tyder på, at duoen - bestående af de tidligere 'X Factor'-deltagere Benjamin Rosenbohm og Tanne Balcells - også først lige har fået den triste nyhed.

'Nooooooo,' skriver de på Instagram til et billede af EBU's pressemeddelelse - efterfulgt af en grændende smiley.

»Det er selvfølgelig super ærgerligt - også for Ben og Tan, der skulle have været afsted for at forsvare de danske farver i år. Men jeg tror, at alle kan se at det er den rigtige beslutning. Når vi har nærmere detaljer, kommer vi selvfølgelig med flere oplysninger,« siger Jan Lagermand Lundme.

EBU havde ellers i sidste uge meldt ud, at man ville afvente situationen og først tage stilling til, hvordan showet skulle afvikles, når man skulle til at bygge scenen i begyndelsen af april.

Her lød det, at en decideret aflysning bestemt ikke var på tale. Man håbede i stedet, at man enten kunne afvikle showet uden publikum, sende det fra et mindre tv-studie eller lade sangene blive transmitteret direkte fra deres respektive hjemlande.

Men disse alternativer er altså nu udelukket.

Værtsbyen Rotterdam og den hollandske tv-station, der skulle have produceret showet, vil nu tale med EBU om, hvorvidt Eurovision 2021 skal sendes fra Holland.