Eugen Miu debuterede som danser i 'Vild med dans' sidste år.

Men til premieren på den nye sæson i år må han nøjes med at se med fra tilskuerrækkerne, da TV 2-programmet ikke har inviteret ham tilbage som professionel danser i årets sæson.

»Jeg har det meget blandet, kan jeg mærke. Jeg har det fint med at være her, det er så hyggeligt, og jeg glæder mig til at heppe på mine kollegaer, men jeg har det også lidt øv, når man prøvede sidste gang at være på den anden side,« siger Eugen Miu, da B.T. møder ham forud for 'Vild med dans'-premieren.

For den 24-årige tidligere elitedanser kan ikke skjule skuffelsen over at være blevet vraget i år.

Eugen Miu debuterede som danser i 'Vild med dans' i 2022, hvor han dansede med skuespilleren Andrea Lykke – men i årets sæson er danseren røget ud.
Eugen Miu debuterede som danser i 'Vild med dans' i 2022, hvor han dansede med skuespilleren Andrea Lykke – men i årets sæson er danseren røget ud. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er meget ærgerligt, og jeg er virkelig ked af det. Jeg er også lidt træt af, at jeg ikke skal være med igen, fordi jeg kun har prøvet en sæson, så jeg gad sgu godt have en sæson til. Men sådan er det,« siger Eugen Miu og trækker på skuldrene.

For han har samtidig forståelse for, at 'Vild med dans' er et puslespil, der skal gå op.

»De har jo valgt at tage seks kvindelige professionelle dansere og kun fire mandlige professionelle dansere i år, og det er sådan det er, det kan skifte fra sæson til sæson – man ved aldrig! Det er hvem, der passer til hvem, tror jeg – højde, drøjde, personlighed, alt,« forklarer danseren.

Årets deltagere og dansere i 'Vild med dans' – som altså ikke tæller Eugen Miu.
Årets deltagere og dansere i 'Vild med dans' – som altså ikke tæller Eugen Miu. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

I hvert fald er Eugen Miu klar som danser igen, hvis TV 2 skulle finde en plads på det næste hold til ham.

»Jeg ville SÅ gerne have været med. Men jeg krydser fingre for, at hvis der kommer en ny sæson næste år, at jeg så får lov at være med igen,« siger Eugen Miu.

I stedet kan han denne sæson prioritere arbejdet som steward og som underviser på den tidligere 'Vild med dans'-kending Soffie Dalsgaards danseskole.

»Så jeg har meget at se til – men jeg gad godt, jeg havde haft plads til 'Vild med dans',« slutter en skuffet Eugen Miu.