25. marts 2005 blev den erfarne drabschef Ove Dahl sendt ud til Klerkegade i København om morgenen. Her havde en hundelufter gjort sig et særdeles skrækkeligt fund.

To ben og en arm blev fundet ved en håndværkercontainer. Dagen efter fandt man resten af liget, der var parteret og maltrakteret.

»Det var en efterforskning, hvor jeg måtte ty til drastiske metoder for at få en identitet på den dræbte,« siger han i onsdagens afsnit af Kanal 5-programmet 'Profil' af en morder.

Retsmedicineren kunne relativt hurtigt konkludere, at ligdelene var blevet skåret fra resten af kroppen af en amatør, og at det var sket for nylig.

Af to omgange fandt politiet ligdele af Torben Vagn Knudsen, der var blevet parteret af Ahmed Numan Isaac Rahma og Jared Heller.
Af to omgange fandt politiet ligdele af Torben Vagn Knudsen, der var blevet parteret af Ahmed Numan Isaac Rahma og Jared Heller. Foto: Jeppe Carlsen
Vis mere

Men den nu pensionerede drabchef forklarer, at liget var svært at identificere.

»Han havde ikke nogen særlige kendetegn. Han havde ikke nogen smykker, ingen tatoveringer, ingenting som vi kunne bruge til at få ham identificeret.«

Man fandt en spraydåse, som drabsmanden angiveligt havde forsøgt at presse op i endetarmen på ofret. Offerets fingeraftryk var heller ikke registreret i myndighedernes system.

Derfor følte drabschefen sig nødsaget til at gøre noget helt usædvanligt for at finde frem til den dræbtes identitet.

Ejendom i Adelgade afspærret i forbindelse med politiets efterforskning af drabet på Torben Vagn Knudsen.
Ejendom i Adelgade afspærret i forbindelse med politiets efterforskning af drabet på Torben Vagn Knudsen. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

»Jeg ved godt, det er ubehageligt, hvis der sidder et menneske derude, der er en af de nærmeste pårørende, men man er bare nødt til at gøre noget,« siger Ove Dahl i programmet.

Man valgte at offentliggøre et billede af liget, men politiet havde sløret skaderne i den dræbtes ansigt.

Efterlysningen gav heldigvis pote. Den dræbte blev identificeret som taxichaufføren Torben Vagn Knudsen.

Men drabet var langtfra opklaret på daværende tidspunkt.

Af to omgange fandt politiet ligdele af Torben Vagn Knudsen, der var blevet parteret af Ahmed Numan Isaac Rahma og Jared Heller.
Af to omgange fandt politiet ligdele af Torben Vagn Knudsen, der var blevet parteret af Ahmed Numan Isaac Rahma og Jared Heller. Foto: Jeppe Carlsen
Vis mere

Politiet fik på kort tid flere tip fra beboere og vidner i Adelgade 63, der havde set Torben Vagn Knudsen gå ind i bygningen.

I stuelejligheden boede Ahmed Numan Isaac Rahma, også kendt som Jaguaren, der hurtigt blev politiets hovedmistænkte. På et næsten klinisk rengjort badeværelse fandt retsteknikerne rester af kød og blod bag en radiator. Spor, der stammede fra Torben Vagn Knudsen.

Det var på badeværelset, at den brutale partering fandt sted. I samme lejlighed fandt man også låget til den spraydåse, som man mente var forsøgt presset op i ofrets endetarm.

Politiet havde fået nys om, at Jaguaren befandt sig på en café i København. Ifølge Ove Dahl missede patruljevognen ham kun med 15 minutter.

Sådan så Ahmed Numan Isaac Rahma ud, da han boede i Danmark. Han er i dag efterlyst af Interpol for drabet på Torben Vagn Knudsen.
Sådan så Ahmed Numan Isaac Rahma ud, da han boede i Danmark. Han er i dag efterlyst af Interpol for drabet på Torben Vagn Knudsen. Foto: Interpol
Vis mere

Det har efterfølgende vist sig, at Jaguaren blev transporteret fra caféen til Københavns Hovedbanegård til Tyskland for til sidst at ende i sit oprindelsesland, Sudan.

»Vi følte alle sammen, at vi var lige i hælene på ham og var rigtigt tætte på at pågribe ham. Det er både ærgerligt og beklageligt, at vi ikke gjorde det,« siger han til B.T.

Jaguaren er stadig på fri fod i dag, og den eneste, man fik dømt i sagen, er hans kammerat - den dengang 35-årige Jared Heller, der gik under tilnavnet Amerikaneren. Han meldte sig selv til politiet 7. april.

Heller forklarede i retten, at de tre var mødtes på værtshuset Andys Bar i København, og at de efterfølgende var taget hjem til Jaguaren. Det var ifølge Jared Heller Jaguaren, der dræbte den danske taxichauffør, mens Heller sov. Han fandt Jaguaren og liget på badeværelset, hvor han derefter blev tvunget til at hjælpe med at partere liget.

En forklaring, som Ove Dahl ikke mener, er specielt troværdig.

Her ses Jaguaren med sin kammerat Jared Heller, der var kendt som Amerikaneren.
Her ses Jaguaren med sin kammerat Jared Heller, der var kendt som Amerikaneren. Foto: DANISH POLICE
Vis mere

»Amerikanerens forklaring kan være løgn fra ende til anden. Den lyder lidt usandsynlig,« siger Ove Dahl i programmet.

Jared Heller blev idømt fire måneders fængsel og udvisning i fem år.

Bedst som drabssagen for mange var glemt, blev den genopvakt af en helt speciel årsag. I 2014 tonede det kun 15-årige sangtalent Jasmin Dahl frem på skærmen i underholdningsprogrammet 'X Factor' som en del af vinderduoen Anthony Jasmin.

Kort tid inden hun vandt programmet, blev det afsløret, at sangeren bar på en mørk hemmelighed. Hendes far var nemlig Jaguaren.

»Jeg har ikke set min far i syv år. Vi har ingen kontakt. Han ved ikke, at jeg har vundet 'X Factor', og jeg kender ikke noget til hans liv,« sagde Jasmin Dahl til B.T. dagen efter 'X Factor'-sejren.

Jasmin Dahl forklarede også, at moderen først havde fortalt hende sandheden om faderens brutale handling, da hun var 13 år gammel.

»Jeg blev rigtig ked af det. Jeg søgte efter ham på nettet og fandt så ud af, at det var rigtigt.«

Se programmet 'Profil' af en morder onsdag klokken 21 på Kanal 5. Programmet kan også streames på Dplay.