Fredag i sidste uge kom TV 2 med en stor nyhed til sine medarbejdere, da de fortalte dem, at aftennyhederne på TV2.dk samt TV 2 News i en nær fremtid ikke længere skal produceres i København, men i Odense.

En udmelding, som vakte stærke reaktioner hos medarbejderne, fortæller hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten til Journalisten.

»Nogle af medarbejderne har været med til at udvikle hele operationen omkring TV 2 News og TV2.dk. De har været med til at bygge det op, fra hvor de sad to mennesker om det, og så til det, platformene er nu. Og det giver selvfølgelig utryghed,« siger Lennart Sten om flere medarbejderes reaktioner på udmeldingerne fra ledelsen.

En del af utrygheden ligger også i, at TV 2 først i maj og juni ved, hvordan de enkelte medarbejdere i København vil blive påvirket af ændringerne.

Hos TV 2 har man valgt en åben beslutningsproces, hvor medarbejderne vil blive taget med på råd hver 14. dag.

Det er både godt og skidt, mener tillidsmanden, som roser åbenheden, men samtidig påpeger, at det er et dilemma for medarbejderne, når de både skal passe deres arbejde og deltage i udviklingen af det 'nye' TV2.dk og TV 2 News.

»Der er altså brug for vores intellekt, samtidig med at der bliver flået i hjertet,« siger han.