Utilfredsheden med sagen om den droppede MeToo-dokumentar har nu vokset sig så stor, at TV 2s tillidsfolk har indkaldt medarbejderne til et møde fredag klokken 12.15.

Det er nemlig vigtigt, at den store del af medarbejderne, der er vrede og skuffede, føler sig hørt, fortæller hovedtillidsmand Lennart Sten til TV 2.

Det har ikke været muligt for B.T. at få en kommentar fra Lennart Sten forud for mødet.

Vreden skyldes en dokumentar om sexchikane på danske arbejdspladser, som TV 2 har arbejde på over en periode. Tidligere på ugen besluttede TV 2s ledelse dog at droppe projektet, da det stod klart, at 'MeToo-dokumentaren ville komme til at handle alt for meget om TV 2 selv samt den interne undersøgelse, som foreløbig har resulteret i, at tv-værterne Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen er blevet pillet af skærmen.

Tillidsmand Lennart Sten ved TV2 på Teglholmen i København.
Tillidsmand Lennart Sten ved TV2 på Teglholmen i København. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Og det vil skabe et troværdighedsproblem, hvis TV 2 undersøger sig selv, lyder det fra kanalens nyhedschef Jacob Kwon, der derfor lagde dokumentaren ned.

Men medarbejderne er splittede. Mens flere er enige med chefens beslutning, har flere end 150 TV 2-ansatte underskrevet et klagebrev til koncernens ledelse.

En af dem er nyhedsvært Cecilie Beck, der torsdag gæstede B.T.s podcast 'Q&CO' for at diskutere sagen med podcastvært Henrik Qvortrup.

»Vi er grundlæggende ikke enige med ledelsen i, at vores dygtige dokumentarister ikke kan lave en dokumentar om nogle ting, der er foregået på TV 2,« siger hun.

»Og så forstår jeg i øvrigt slet ikke, at man overhovedet har sat det i gang. Det er rigtigt, at hvis man kunne have lavet en bred dokumentar, som handler om andre steder i mediebranchen også, så havde det været rigtig fint,« fortsætter Cecilie Beck.

»Men sagen er bare, at det kun er lykkedes at finde historier om TV 2, og så skal man ikke tilbageholde dem af den grund. Det svarer jo faktisk til, at vi holder hånden over os selv, og jeg ved godt, det formentlig ikke er det, der er hensigten, men det kommer til at se sådan ud.«

TV 2-vært Cecilie Beck.
TV 2-vært Cecilie Beck. Foto: Emil Helms
Vis mere

Tillidsmand Lennart Sten – som altså har indkaldt sine kollegaer til medarbejdermøde grundet uenigheder – har selv luftet sin egen holdning til beslutningen. Og han er grundlæggende enig i, at TV 2 ikke skal bringe en sådan dokumentar.

»Den dokumentar skulle aldrig have været sat i søen, som jeg ser det. Det er et grundprincip, jeg har. Som journalister skal vi ikke undersøge os selv. Vi skal ikke grave i os selv. Det duer ikke. Hvis vi gør det, ramler vi ind i en masse faglige og moralske dilemmaer. De vælter ind, og det er jo lige præcis det, den her sag illustrerer,« sagde han torsdag til B.T.

Han mener dog ikke, at han som tillidsmand skal holde sig fra at ytre sin personlige holdning.

»Jeg fortæller, hvad der er min holdning. Nu skal vi mødes i morgen, og her er det mit håb, at alle får ytret deres holdning, vi skal finde hinanden,« sagde han torsdag til TV 2.