Lyt til artiklen

Inden sin død var politikeren Uffe Ellemann-Jensen en af de kendte, der medvirkede i 'Det sidste ord' på TV 2.

Aftalen med de deltagende i programmet er, at det først må offentliggøres, når personen er afgået ved døden.

Derfor sender TV 2 nu samtalen mellem Mikael Bertelsen og politikeren Uffe Ellemann-Jensen.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse og fortæller, at programmet sendes 26. juni.

»I sit politiske liv tog Uffe Ellemann-Jensen både voldsomme og muntre kampe med pressen og politiske modstandere. Da jeg optog samtalen med en af dansk politiks største personligheder, var jeg interesseret i de tanker og refleksioner, Uffe Ellemann-Jensen har gjort sig, efter at det politiske liv var slut, og spillet om magten var ude,« siger Mikael Bertelsen om programmet.

Ifølge den garvede journalist vil programmet med den tidligere Venstre-formand vise flere facetter af politikeren.

»Da vi mødtes for at forberede tv-optagelsen, var Uffe Ellemann-Jensen engageret og generøs og lagde uden forbehold interviewet om sit liv i mine hænder. Man siger, at politikere altid er mest ærlige på valgaftenen, når stemmerne er afgivet, og alt er talt op. Jeg håber, at 'Det sidste ord' med Uffe Ellemann-Jensen vil vise en ny side af et menneske, der levede et spændende og epokegørende liv i dansk og international politik.«

Alle interview med kendte danskere, der først må sendes efter deres død, opbevares på Det Kongelige Bibliotek.

De er en del af projektet 'Det sidste ord'.

Optagelserne opbevares indtil 20 år efter personens død og kan derefter udgøre et værdifuldt tilbageblik for forskere i fremtiden på nogle vigtige danmarkshistoriske personer.

»Med Uffe Ellemann-Jensens død har dansk politik mistet en af sine helt store personligheder. På TV 2 er vi stolte af at kunne vise Mikael Bertelsens projekt 'Det sidste ord', fordi det på alle måder lever op til TV 2s ambition om at dele de store øjeblikke og samle danskerne,« siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

Den første udgave af 'Det sidste ord' blev sendt i august 2020, da den folkekære musiker Bent Fabricius-Bjerre gik bort. Programmet med Uffe Ellemann-Jensen er derfor det andet i programserien.

Programmet kan ses på TV 2 søndag 26. juni og på TV 2 Play.