Den franske skuespiller Gérard Depardieu har i årevis været i massiv modvind. Nu får han støtte fra uventet side.

Både en lang række af kolleger og den franske præsident stiller sig nu bag skuespilleren. 

Forhistorien er, at Gérard Depardieu i 2020 blev anklaget for voldtægt af den 28-årige franske forfatter og skuespillerinde Charlotte Arnoulden. Hendes anklager endte i et civilt søgsmål, som endnu ikke er afsluttet.

Senere kom det frem, at hun ikke var den eneste kvinde, som den i dag 74-årige skuespiller skulle have forgrebet sig på.

56 kollegaer forsvarer nu i et åbent brev den franske skuespiller Gérard Dépardieu mod anklager om voldtægt. 
56 kollegaer forsvarer nu i et åbent brev den franske skuespiller Gérard Dépardieu mod anklager om voldtægt.  Foto: Ammar Abd Rabbo/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

I april i år stod ikke mindre end 13 kvinder frem i det franske gravermedie Mediapart og fortalte om upassende adfærd fra Gérard Depardieus side, ligesom en dokumentarfilm i december rettede endnu flere anklagende fingre mod skuespilleren for upassende opførsel overfor kvinder.

Selv har skuespilleren, der er er en af Frankrigs mest internationalt kendte, anerkendte og brugte skuespillere, hidtil afvist alle juridiske anklager gennem sine advokater. Men i efteråret brød han tavsheden for 'endelig at fortælle min sandhed'.

»Jeg kan ikke længere stiltiende se de ting, jeg har hørt og læst om mig selv i flere måneder. Jeg troede, jeg var ligeglad, men nej, faktisk nej,« skrev Gérard Depardieu dengang i et åbent brev til det franske nyhedsmedie Le Figaro.

I brevet benægtede 'Astérix & Obelix'-skuespilleren, at han skulle have 'misbrugt nogen kvinde'.

Nu får hans version af historien opbakning støtte fra 56 navngivne kolleger, blandt mange andre Carla Bruni, Charlotte Rampling og Carole Bouquet, der alle har underskrevet et åbent brev til forsvar for Gérard Dépardieu. Det skriver Variety

I brevet, der er bragt i det franske medie Le Fiagro, skriver de blandt andet:

»Vi kan ikke forblive tavse over for den lynchning, der er rettet mod ham, den strøm af had, der kastes over hans personlighed. Når Gérard Dépardieu bliver angrebet på denne måde, er det [filmkunsten], der bliver angrebet. … At fratage os selv denne enorme skuespiller ville være et drama, et nederlag. Kunstens død. Vores kunst,« lyder det fra kollegaerne.

Selv den franske præsident blander sig nu i sagen mod den franske skuespiller. 
Selv den franske præsident blander sig nu i sagen mod den franske skuespiller.  Foto: Valery Hache Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men det er ikke den eneste støtte, skuespilleren får. Selv den franske præsident, Emmanuel Macron, har så sent som 20. december blandet sig i sagen, da han på fransk tv sagde, at han mente, at skuespilleren er udsat for en 'menneskejagt':

»Jeg er en stor beundrer af Gérard Dépardieu. Han er en enorm skuespiller, som har leveret nogle af de smukkeste tekster. Han har gjort Frankrig kendt, vores største forfattere, vores største karakterer, over hele verden. Jeg vil sige det som Frankrigs præsident, men også som borger, at han gør Frankrig stolt.«