'DR har besluttet, at jeg er færdig som 'Eurovision'-kommentator,' skriver Ole Tøpholm på Twitter. Det er altså ikke hans stemme, du kommer til at høre ved dette års 'Eurovision Song Contest'.

En beslutning, han ikke selv er stor tilhænger af.

»Hvis det stod til mig, så ville jeg da meget gerne være fortsat som kommentator,« lyder det fra Ole Tøpholm, da B.T. taler med ham.

Den 43-årige journalist, radiovært og 'Melodi Grand Prix'-entusiast bliver erstattet af radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech.

Ole Tøpholm til Eurovision 2010 efterfest på Hotel Plaza.
Ole Tøpholm til Eurovision 2010 efterfest på Hotel Plaza. Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Vis mere

Ole Tøpholm har siden 2011 har kommenteret 'Eurovision' for DR, og 'Melodi Grand Prix' har altid fyldt meget for ham.

»Jeg ser det som en sportsbegivenhed. Sammen med mine venner har jeg altid fulgt med i alle de nationale finaler, der afholdes rundtomkring hos de forskellige nationer,« siger han og fortsætter:

»Jeg går enormt meget op i det.«

Men i år skal han ikke på arbejde under 'Eurovision'. Hvad han så skal lave, ved han ikke endnu. Måske se det hjemme i sofaen, byder han ind.

Det er ikke kun Ole Tøpholm selv, der gerne havde set sig fortsætte som kommentator. På sociale medier ærgrer flere kendte ansigter sig over beslutningen.

Erhvervsmanden Stig Elling skriver på Facebook, hvor Tøpholm også har delt den triste nyhed:

»De er da ikke for kloge. Ja, du er den bedste.«

'Vild med dans'-stjernen Silas Holst skriver og spørger, hvorfor DR har taget den beslutning, og Dennis Ritter, tv-vært på TV 2, skriver:

»Det er ganske enkelt umuligt at finde en, der kan løse den opgave lige så godt som dig, og som kender begivenheden og historikken så godt. Ærgerligt, Ole. Men fra en kommentator til en anden: Du kan være stolt af det, du har lavet i den rolle!«

Ole Tøpholm er hverken glad eller vred, men han er godt tilfreds med, at han har sat et aftryk hos folk.

»Nu har jeg jo lavet det en del år. Jeg har haft min egen stil, og det er jeg da glad for, at folk vil huske mig for,« siger han.

Han er fortsat fastansat hos DR, hvor han blandt andet er vært på programmet 'Konfetti' på P5, der handler om både Melodi Grand Prix og Eurovision.

De to radioværter fra programmet 'Fonk! Det er lørdag' på P4, der overtager fra ham, er ikke helt ubekendt med Grand Prix-verdenen.

Henrik Milling har tidligere været jurymedlem i både Dansk Melodi Grand Prix og 'Eurovision', mens Nicolai Molbech på egen hånd kommenterede 'Eurovision' for de danske tv-seere i 2008, 2009 og 2010.