DR's nye, store satsning, underholdningsprogrammet ’LIVE! - Danmarks næste live-artist' fik hård kritik efter premieren fredag aften. Mange danskere syntes, at programmet var kedeligt, mens andre sad frustrerede tilbage efter forgæves at have forsøgt at stemme på en af de tre artister, der var på scenen. Underholdningschef Jan Lagermand Lundme erkender, at programmet ikke kom optimalt fra start.

»Det er et nyudviklet program, så det er klart, at der kan opstå nogle fejl i starten. Der var en del ting, som ikke fungerede optimalt. Det skal vi have kigget på til næste gang,« siger han til B.T.

Han ærgrer sig især over, at de mange seere, som streamede programmet, ikke kunne nå at stemme via DR's app, fordi afstemningen var lukket før artisten overhovedet var gået på scenen.

»Det er rigtigt, at appen ikke virkede efter hensigten. Den må vi tage på os og beklage,« siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

»Det skyldes, at der i går (fredag, red.) var en større forsinkelse på signalet, end der plejer. Vi vil gerne have, at seerne inddrages i programmet, så det er ærgerligt, når teknikken ikke spiller, som den skal.«

Både B.T. og DR har fået mange henvendelser fra danskere, som ikke nåede at stemme på grund af problemet med appen.

Også på Twitter gav mange udtryk for, at de forgæves forsøgte at afgive deres stemme under programmet.

Kan du love, at alle - også dem, som streamer programmet over nettet - kan nå at stemme på fredag?

»Jeg kan love, at vi gør alt, hvad vi kan for at løse problemet. Hvis vi ikke finder en løsning før på fredag, vil vi informere om det, så alle, der gerne vil stemme, får mulighed for det.«

’LIVE! - Danmarks næste live-artist' skal løfte den tunge arv efter kæmpesuccesen X Factor, der er rykket til rivalen TV 2.

Men på Twitter fik premieren af ’LIVE! - Danmarks næste live-artist' en hård medfart af seerne. 'Røvsygt', 'et the-selskab, hvor vi mangler sukker til teen' og 'jeg har det lidt som en forælder til verdens kedeligste skolekoncert' var blot nogle af de kritiske kommentarer, man kunne læse på Twitter under hashtagget #DRlive.

»Vi tager kritikken alvorligt og kigger på, hvad vi kan gøre bedre,« siger Jan Lagermand Lundme, som selv - trods alt - var godt tilfreds med, hvordan DR's nye satsning kom fra land.

»Jeg synes, vi kom rigtig godt fra start. Vi fik vist, at der er mange dygtige artister derude og præsenteret danskerne for nogle anderledes musikgenrer, end dem, der plejer at finde vej til underholdningsprogrammerne. Jeg synes også vores vært Kristian Gintberg kom rigtig godt fra start og er vild med Lina Rafn og Sanne Salomonsen. Endelig synes jeg, vores studie lignede en million,« siger han.

Det nye underholdsningsprogram skal finde Danmarks næste store live-artist. De to mentorer, rock-mama Sanne Salomonsen og Lina Rafn, skal sammen med seerne være med til at afgøre, hvem artisten bliver.

Ifølge DR skal programmet hylde den fantastiske live-optræden og de store publikumsoplevelser.

'LIVE! - Danmarks nye live-artist' kan ses hver fredag aften klokken 20 på DR1.