DR erkender, at deres nye fredagssatsning ’Live! Danmarks næste live-artist’ ikke kom optimalt fra start og ændrer nu lidt på formatet.

537.000 danskere så sidste fredag med, da DR havde premiere på deres nye talentshow, hvor seerne bestemmer via en app, hvilke artister der går videre i programmet.

Problemet var bare, at hvis man streamede ’Live!’ fra DR’s hjemmeside, var signalet så meget forsinket, at afstemningen var slut, før artisten overhovedet var begyndt at synge på scenen, hvilket meget naturligt skabte frustration hos seerne.

Derfor har DR nu indført et par ændringer. For det første udvider man de 30 sekunder artisterne har til at optræde i til ét minut, så seerne forhåbentlig kan nå både at høre dem synge og efterfølgende stemme med app’en.

Derudover udvides programmet med cirka en halv time, så der en time inde i udsendelsen sendes TV Avisen, før den sidste tredjedel artister går på scenen til sidst.

Underholdningschef Jan Lagermand Lundme fortæller om ændringerne:

»Vi har lyttet til kritikken, og jeg forstår godt, at det har været frustrerende for dem, der har streamet programmet, at de ikke har kunne stemme. Det eneste program i hele verden, hvor man bruger den app live på tv er vores eget ’Alle mod 1’, så det er fuldstændig uprøvet terræn for os. De nye ændringer skulle meget gerne løse problemerne.«

Underholdningschef Jan Lagermand Lundme.
Underholdningschef Jan Lagermand Lundme. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

De artister, der røg ud i fredags, får ikke en ny chance, for problemet var ens for alle, tilføjer Jan Lagermand Lundme, der også har snakket med sin redaktion om at få endnu mere fokus på musikken.

»Det er jo fantastisk, at vi er lykkedes med at vise, hvor mange dygtige talenter og liveartister, der er i Danmark. Og at vi fredag aften klokken tyve kan have så mange numre med som er egen komponeret. Vi vil gerne lære deltagerne at kende, men vi skal også fortsat huske at have fokus på musikdelen.«

På fredag får ’Live!’ en alvorlig seerkonkurrent, når TV 2 har premiere på en ny omgang ’Vild med dans’. Det vil Jan Lagermand Lundme ikke bekymre sig om endnu.

»Det er forventeligt, at de vil tage nogle af seerne, men jeg håber, der er plads til begge programmer. Det er kun sundt med konkurrence. Nu må vi se, hvordan det går.«