Efter ti år som vært og korrespondent for Danmarks Radio er Jakob Illeborg nu skiftet over til konkurrenten Kanal 5, hvor han skal være vært på et nyt krimiprogram.

»Da jeg sidste år stoppede på DR, havde jeg egentlig besluttet mig for at holde en tv-pause,« fortæller 48-årige Jakob Illeborg, der i første omgang genoptog en gammel flirt med musikbranchen.

Før han blandt andet blev vært på DR’s forbrugermagasin ’Kontant’, var han forsanger i bandet Warwick Avenue, som blandt andet i 2005 småhittede med singlen ’Beautiful’, og han medvirkede på Kim Larsen-hyldest-albummet ’Værsgo 2’.

I foråret, efter at have sagt farvel til DR, udsendte Jakob Illeborg soloalbummet ’Once Upon Tomorrow’, hvilket han lige om lidt tager på efterårsturné med.

Derfor får han også nu en lille smule travlt med både at være tv-vært og sanger på samme tid.

»Da jeg blev kontaktet af Kanal 5 i forsommeren, vidste jeg, at jeg skulle på turné, men vi fandt med det sammen en ordning, hvor jeg kan nå det hele. Jeg kommer til at have dage, hvor jeg går fra kameraoptagelser om dagen til at stå på en scene om aftenen, men det er kun et luksusproblem,« fortæller Jakob Illeborg med et grin.

Han har sagt ja tak til Kanal 5’s nye krimiprogram ’Kanal 5 afslører’, fordi han syntes, det lød spændende. Han føler, at han modsat sit arbejde på ’Kontant’ kan gå endnu tættere på svindlerne, være lidt frækkere i sine afsløringer og bruge metoder, som vækker opsigt.

»Hos DR er der mange ting, man ikke må på grund af interne etiske retningslinjer. Og det er der mange gode grunde til. Men hos Kanal 5 tør vi lidt mere og kan for eksempel bruge en muldvarp (gå undercover; red.) og virkelig finde frem til ’den rygende pistol’,« forklarer Jakob Illeborg.

Han går ikke så meget op i, at han på Kanal 5 ikke får ligeså mange seere, som man automatisk har på Danmarks Radio.

»En god historie er en god historie, og den kan udkomme på mange måder i dag.«

»Nogle af de historier, vi har med at gøre i programmet, er så gode, at det vil undre mig, hvis ikke de får ben at gå på i andre danske medier.«

Han har henover sommeren sideløbende optrådt som brexit-ekspert på DR i form at sit tidligere korrespondentjob. Det kan han sagtens fortsætte med.

»Jeg er en type, der godt kan lide, at der er gang i hjulene, og det ene udelukker ikke det andet.«

Han er begejstret for sine nye kollegaer, som han kalder for en flok utroligt dygtige journalister, og han glæder sig til at se sit nye krimiprogram komme ud over rampen.

»Indtil videre har vi lavet en aftale om en sæson på seks programmer, og så kommer det jo sikkert an på alle mulige ting, om der skal laves en sæson to. Det er jeg i hvert fald åben for.«

’Kanal 5 afslører’ får premiere i løbet af efteråret.