Lyt til artiklen

Det er nok de færreste, der ikke har hørt om Simon Spies og de famøse 'morgenbolledamer'. En ny dokumentar på DR undersøger, hvordan forholdene egentlig var mellem de unge kvinder og den excentriske rejsekonge.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

»I den kommende DR-dokumentarserie dykker DR dybere ned i historien om Simon Spies og hans forhold til meget unge piger, bedre kendt som morgenbolledamerne. For hvad sker der, når vi ser på et nationalt koryfæ med nutidens øjne?« lyder det indledningsvis.

Det har nemlig fascineret og forarget, når historier om Simon Spies har set dagens lys, og nu forsøger DR at give et nuanceret blik på det liv, han levede med de meget unge kvinder.

»De seneste to år har vi talt med flere end 200 kilder, som enten kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies. Med dokumentaren har vi ønsket at give et nuanceret billede af Simon Spies, hvor vi ikke kun beskriver hans forretningssans og store succeser, men hvor vi også kigger på, hvilke omkostninger hans livsstil havde for mange af dem, som deltog i det,« siger DR-redaktør Erling Groth.

Der er tale om tre afsnit med titlerne: 'Heidis farlige rejse', 'Sex sat i system' og 'Tæsk og tavshed'.

Her følger seerne blandt andre Anika Barkan, som er søster til den tidligere morgenbolledame Heidi, og Charlotte Nielsen, som boede hos Simon Spies som morgenbolledame fra 1979 til 1981.

I alt er 15 personer med til at fortælle om Simon Spies for at afdække, om rejsekongen var bevidst om, hvad han gjorde, når det kom til at være sammen med unge kvinder.

»Var han i virkeligheden yderst bevidst om, hvordan han kunne groome fattige familier, så han kunne udnytte unge piger?« lyder det.

Dokumentaren kan ses på DR fra 21. august.