Nu opstår en ny streamingtjeneste, efter DR har haft gang i den store spareøvelse.

DRs nye satsning hedder DR2+, og den skal tilbyde de yngre voksne et sted at hente deres kulturstof og deres samfundsrelevante programmer.

Det skal ske på en måde, som tiltaler den yngre voksne, og den nye streamingtjeneste skal nørde de små detaljer og lære fra ungdomskanalen DR3s succes.

'DR2+ er DR2’s digitale frontløber, som har til opgave at løfte kultur- og samfundsstoffet ud til streamerne. Det skal vi gøre ved at arbejde med formidlingen og fortællingen, så den også bliver på streamernes præmisser, fortæller Irene Strøyer, der er chef for DR2+ og DR3 i en pressemeddelelse. Hun uddyber:

'Ambitionen på DR2+ er at skabe smittende tv-oplevelser, som både prioriterer fagligheden og det menneskelige drama samt altid at overraske med det uventede.'

De fortæller, at DR3 har haft stor succes med at få folk til at streame deres indhold, og det vil den nye streamingtjeneste lære af.

DR K er blevet lagt ind under DR2, og sammen med den nye kanal er der derfor lavet det nye tilbud DR2+.

DR K var nemlig væk fra skærmen 2. januar, som også var sidste gang, at det navn blev brugt som brand.

Derefter er det DR2, der er levet videre på skærmen, og nu er der altså et supplement i den streamingtjeneste, der er lanceret.

Sammenlægning af DR K og DR2 skete i forbindelse med den store sparerunde, som DR gennemgik for at leve op til kravene om at have skåret ned med 420 millioner kroner.

Det sker i forbindelse med, at det blev politisk besluttet, at DR skulle spænde livremmen ind og genopstå i en noget slankere udgave.

Desuden skal både DR 3 og DR Ultra over på streaming.